ABD Bankacılık Düzenleme Kurumu, Kripto Para ve Bankalar Arasında Sinerji İstiyor

ABD Bankacılık Düzenleme Kurumu, Kripto Para ve Bankalar Arasında Sinerji İstiyor
ABD'deki bankaları düzenlemekten sorumlu ajans Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC), kripto ve blockchain teknolojisi ve ana bankacılık mimarisi arasındaki olası arayüz noktalarına kamu girişi talep etti.

OCC Düzenleme İncelemesi Kripto Para Düzenlemeleri İçin Yol Açabilir


İçinde basın bülteni 4 Haziran 2020 Perşembe günü “Ulusal Banka ve Federal Tasarruf Birliği Dijital Faaliyetleri” başlıklı OCC, teknoloji ve finans sektöründen paydaşlardan ulusal bankaların ve diğer finansal kuruluşların kripto para birimi ile ilgili dijital faaliyetleri hakkında görüş almak istiyor.

Basın bülteninden bir alıntı

Finansal hizmet şirketleri veya banka müşterileri kripto para birimleri ilgili ne tür faaliyetler gerçekleştiriyor? Müşterinin kriptoyla ilgili faaliyetlere katılımı bankaları ve bankacılık endüstrisini ne ölçüde etkiler? Bankacılık endüstrisinde kripto ile ilgili faaliyetlerin daha fazla benimsenmesinin önündeki engeller veya engeller nelerdir? Düzenlemeler de dahil olmak üzere düzenleyici rehberlikte ele alınması gereken belirli faaliyetler var mı?
Blockchain için OCC, yeni teknolojinin Amerika'nın bankacılık endüstrisinde nasıl kullanılabileceğini öğrenmek istiyor. Kripto para ve blockchain konularında kamu girdisi arayan OCC, ülkenin bankacılık ortamında kullanılan yeni teknoloji için olası düzenlemeleri dikkate alma niyetini gösterebilir.

Net bir düzenleyici çerçevenin eksikliği, ABD'de kripto para endüstrisinin gelişimine bir ambargo olmuştur. Bazı kripto para borsaları, uygun düzenlemelerle yargı bölgelerine taşınmak zorunda kalmıştır.

Bununla birlikte, ABD kripto para sahnesine yasal netlik getirebilecek adımlar atılıyor. Nisan 2020'de ABD Kongresi'nininceleme 32 blockchain ve kripto para ile ilgili faturalar, bunlardan bazıları 2020 Kripto Para Yasası, ve Token Sınıflandırma Yasası.

Dünyada Yeni Gelişen Blockchain ve Bankacılık Arayüzleri

OCC, kripto para ve blockchain ve ABD finans kurumları arasında bir sinerji yaratmaya çalışırken, diğer ülkelerdeki bankalar yeni doğan teknolojiyi finansal ödeme sistemlerinde kullanmanın yollarını arıyor gibi görünüyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version