A'dan Z'ye Ripple (XRP) ve Teknolojisi 🔥 - Icrypex

A'dan Z'ye Ripple (XRP) ve Teknolojisi - icrypex
Ledger Çekilişine katılmayı unutmayın:

Ripple, finansal işlemler için hem kripto para birimi hem de dijital ödeme ağı olarak kullanılan bir teknolojidir. Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından kurulan teknoloji, ilk olarak 2012'de piyasaya sürülmüştür. Kripto para birimi için kullanılan ve XRP olarak adlandırılan teknoloji bugün, Bitcoin ve Ethereum'u takiben piyasa değeriyle üçüncü en büyük kripto para birimidir.

Ripple'ı Anlamak

Ripple, USD, Yen, Litecoin veya Bitcoin gibi para birimlerinin herhangi bir biçimde sorunsuz bir şekilde aktarılmasını sağlayan açık kaynaklı ve eşler arası merkezi olmayan bir platformda çalışır.

Sistemin nasıl çalıştığını anlamak için, işlemin her iki tarafındaki kişilerin parayı almak için tercih ettikleri aracıları kullandıkları bir para transferi yapısını düşünebilirsiniz.

Ripple'in ana süreci, bankalar ve finansal aracılar tarafından kullanılan uluslararası para ve güvenlik transferleri için SWIFT sistemine benzer bir ödeme, varlık değişimi ve havale sistemidir. Blockchain madenciliğini kullanmak yerine, Ripple işlemleri onaylamak için bir grup sunucu aracılığıyla bir konsensüs mekanizması kullanır.

Ripple'da işlemler, saniyeler içinde ve daha az maliyetli olarak gerçekleşir. Bitcoin'de işlem onayı için daha fazla enerji kullanmak gerekir, bu sebeple de onay işlemi uzun sürebilir ve yüksek maliyetle içerir.

Kripto para birimi XRP, diğer para birimleri için ağ geçidi olarak işlev görür. Bir fiat/kripto para birimi ile diğeri arasında ayrım yapmaz ve böylece herhangi bir para biriminin başka bir para birimiyle değiştirilmesini kolaylaştırır.


Yazının devamı için: https://bit.ly/2YFGptb


Icrypex web sitesi:
Icrypex Telegram kanalı:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version