Yasaklarının Kalkmasından Bu Yana Hindistan'da Bitcoin Ticareti

Yasaklarının Kalkmasından Bu Yana Hindistan'da Bitcoin Ticareti
Bitcoin (BTC) Hindistan'da alım satım, Yüksek Mahkemenin merkez bankasının 2018 kripto yasağını geçersiz kılma kararından bu yana yeniden canlanıyor. Ancak, düzenleyici netlik eksikliğinin hala ülkede kripto para para ticareti için engel oluşturduğu söyleniyor.

Hindistan'ın Büyüyen Bitcoin Ticareti


Hindistan, Mumbai merkezli bir borsa olan WazirX, Mart 2020'den bu yana Bitcoin ve kripto para ticaret hacminde aylık %400 ve %270 arası bir artış gördü. Binance'in sahip olduğu platformda kripto para ticareti şu anda 60 milyon Hint rupisi (IRR). Yasak kalkmadan önce ise günde 20 milyon rupi ile günü kapatıyorlardı.

WazirX dışında, başka bir Hint kripto para borsası platformu olan CoinSwitch de işlem hacminin arttığını görüyor. Quartz Hindistan ile konuşan CoinSwitch CEO'su Asish Singhal şunları söyledi:

Hindistan'daki kullanıcı tabanımız Nisan ayında% 158 arttı. Hindistan rupilarındaki işlem hacimleri, yüksek mahkeme kararından önce 5-7 milyondan her gün 12-15 milyona ulaştı.

Gelişen Bitcoin ticaret sahnesinin yanı sıra, kripto paraların havale pazarında artan kullanımı bildiriliyor. Kripto para birimi türev platformu tarafından OKEx ve pazar araştırma hizmeti Coinpaprika, kripto para birimleri, IRR'yi daha istikrarlı fiat para birimlerine dönüştürmek için araç olarak giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Yayınlanan bir raporda, 2020'nin başından bu yana rupinin yaklaşık yüzde 7 azalmasıyla birlikte, Hintlilerin giderek IRR'yi BTC'ye ve daha sonra USD'ye dönüştürmek için Localbitcoins ve Paxful gibi eşler arası (P2P) platformlarını kullandıklarını söylüyor. Rapor ayrıca, daha açık düzenleyici politikaların kripto paraların havale ödemelerinde daha büyük bir rol oynadığını görebileceğini öngörüyor.


Kripto Para Ticaretinde Engeller Hala Var


Bitcoin ticaret hacmindeki artışa rağmen, sektör paydaşları piyasanın düzenleyici belirsizlikleri nedeniyle hala zorluklarla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Yargıtay'ın RBI yasağını kaldırmasına rağmen, bazı bankaların hala kripto para birimi borsalarına hizmet vermeyi reddettiği bildiriliyor.

Unocoin kurucu ortağı BV Harish geçtiğimiz günlerde RBI ile kripto para birimi borsalarına hizmet sunan bankalara karşı herhangi bir yasağın varlığı hakkında bilgi talebi (RTI) talebinde bulundu. RBI olumsuz cevap verdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version