Vodafone, Yenilenebilir Enerji Projesinde Blockchain Şirketiyle Çalışıyor

Vodafone, Yenilenebilir Enerji Projesinde Blockchain Şirketiyle Çalışıyor
Küresel telekomünikasyon şirketi Vodafone, enerji üreten varlıkları şebekeye bağlamak için cesur bir planla blockchain şirketi Energy Web (EW) ile bir araya gelecek.

Ortaklık Planı, SIM merkezli DLT'yi IoT Bağlantısıyla Birleştirmektir
Nesnelerin interneti bağlantısı, dünyanın dört bir yanındaki “enerji varlıkları için güvenli kimlikler yaratmak” amacıyla bu ortamda lider olan Vodafone Business (dünya çapında 100 milyon bağlantıyla) tarafından sağlanacaktır.

Yakın zamanda duyurulduğu üzere , işbirliği yenilenebilir ve dağıtılmış enerji varlıklarının entegrasyonunu birleştirmeye ve geliştirmeye çalışacaktır. Bunlar arasında güvenli bir IoT bağlantısı ve blockchain teknolojisi ile rüzgar türbinleri, piller, ısı pompaları ve güç şebekeleri içindeki güneş panelleri bulunur.

Sistem Bir Cep Telefonunun Tespitine Benzeyecek


Basitçe ifade etmek gerekirse, bağlantı süreci, telekom operatörlerinin cep telefonlarını SIM kartlar üzerinden nasıl güvenli bir şekilde tanımladıklarına uymalıdır. Bu ilişki, enerji şebekesi oyuncularının ve işletmelerinin şebekelerine bağlı dağıtılmış enerji varlıklarını tanıması için uygun olacaktır.

Akıllı şebeke” denilen, istikrarı için büyük öneme sahip dağıtılmış üretim varlıklarını belirleme ve doğrulama fırsatı verecektir.

Daha “Yeşil” Izgara Fikirleri İçin Özelleştirilmiş Blockchain Çözümleri
Bu, Energy Web'in böyle bir ölçekte telekom sektöründen stratejik bir ortakla yaptığı ilk büyük ekip. Planlar arasında bunun EW'ye ızgarayı karbondan arındırma çabasını hızlandırma misyonunda teknolojik yetenek ve küresel ayak izi kullanma fırsatı vereceği fikri de var.

“Merkezi olmayan, yeni nesil, düşük karbonlu cihazların sayısı arttıkça, bulundukları yerden bağımsız olarak güvenli bir şekilde bağlanmalarına duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Vodafone Business IoT'de, teknolojinin ve bağlantının gezegeni korumak ve insanların yaşamlarını iyileştirmek için kullanılabileceğine inanıyoruz. Bunu gerçeğe dönüştürmek için Enerji Ağı ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz.” diyor Vodafone Business IoT direktörü Erik Brenneis.

Kendi Trendini Takip Etmek


Vodafone Business'ın son etkinliği, kimlik, güvenlik ve dijital haklar da dahil olmak üzere çabalarında blockchain teknolojisinin artan kullanımını takip ediyor. Dünyadaki enerji sağlayıcılarına IoT dijital çözümleri sağlıyorlar. Bu aynı zamanda akıllı ölçüm ve akıllı şebeke çözümlerinden oluşur. Böylece, gelecek, bu tür şirketlerin dünyadaki güç şebekelerini dijitalleştirmede ve merkezsizleştirmede lider konumda olma ihtimalini taşıyabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version