Türk Bitcoin Madenciliği Devi İran'da Lisans Aldı!

Türk Bitcoin Madenciliği Devi iMiner İran'da Lisans Aldı!
İranlı yetkililer, Türk Bitcoin madencilik devi iMiner'e ülkede faaliyete geçmesi için lisans verdi.

iMiner İran'da Bitcoin Madencilik Tesisini İşletecek


İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, iMiner'e şirketin İran'daki en büyük Bitcoin madencilik tesisini işletmesi için Bitcoin madenciliği lisansı verdi.

7.3 milyon dolar yatırım yapan Türk Bitcoin madencilik şirketi, İran'ın en büyük Bitcoin madencilik işletmesi oldu. Lisansla iMiner, Bitcoin madencilik çiftliğinin bulunduğu Semnan şehrinde 6.000'e kadar maden makinesi işletecek. Ayrıca, madencilik teçhizatları saniyede 96.000 terahash kapasitede çalışacaktır.

Buna ek olarak, Bitcoin madencilik firması İran'da kripto para ticareti ve velayet hizmetleri sunmaya devam etti. iMiner, BTC madencilik sektöründe uzun bir geçmişe sahiptir ve İran, ABD, Rusya, Türkiye ve Kanada gibi farklı büyük ülkelerde faaliyet göstermektedir.

Temmuz 2019'da İran Merkez Bankası vali yardımcısı vatandaşlara Bitcoin ticaretinin yasa dışı olduğunu söylemişti. Ayrıca, İran hükümeti tarafından Ağustos 2019'da uygulanan yeni kripto para düzenlemeleri hala BTC ticaretini yasa dışı olarak görüyor, ancak İran hükümeti belirli koşullar altında yürütülen Bitcoin madencilik faaliyetlerine yeşil ışık yaktı. 


İran'da madenciler yasa dışı bir şekilde sübvansiyonlu elektrik kullandıkları için yaklaşık 1000 Bitcoin madencilik makinesi İran hükümeti tarafından ele geçirilmişti. Daha önce, ülkenin Enerji Bakan Yardımcısı, İran'daki Bitcoin madencileri için elektrik sübvansiyonunun artık kullanılamayacağını açıkladı.

Bununla birlikte, İran'daki mevcut ekonomik durum, ülkeyi Bitcoin madencilerini kucaklamaktan başka seçenek bırakmadı. Ülkeyi küresel finansal hizmetlerden ayıran ve devalüe edilen rial ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan ciddi ekonomik yaptırımlar, İran'ın ABD yaptırımlarını atlatmak için alternatifler aramasına neden oldu
.

Ayrıca; Papara ile Bitcoin nasıl alınır?

İran'daki ekonomik sıkıntıdan kaçmak isteyen vatandaşlar için, Bitcoin bir kaçış yolu olarak hizmet ediyor. 2018'deki bir rapora göre, ABD yaptırımları BTC madenciliğinde artışa neden oldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version