Rusya'da Yasa Dışı Kripto Para İşlemlerine 7 Yıl Hapis Cezası

Rusya'da Yasa Dışı Kripto Para İşlemlerine 7 Yıl Hapis Cezası
Rus yetkililer ülkede kripto para birimlerinin yasa dışı kullanımını cezalandırmak ve hapsetmek isteyen yeni yasa tasarısı önerdiğinden, Rusya'daki yasa dışı kripto para faaliyetleri sert yasalarla karşı karşıya kalabilir.

Kripto Para İhlallerine 28.000 Dolar Para Cezası ve 7 Yıl Hapis Cezası Geldi


Haber kanalı RBC tarafından 21 Mayıs 2020 Perşembe günü, Rusya parlamentosu Devlet Duması, kripto para birimi ve kripto para faaliyetlerinin düzenlenmesi hakkında yeni bir dizi taslak hazırladı. Taslak Rusya'nın ceza kanununda ve İdari Suçlar Kanunu'nda yapılan bir değişikliktir.

Yasa tasarılarında yer aldığı gibi, ağır cezalar ödemek veya hapis cezası vermek için bireyler kripto para birimi ihlallerinden suçlu olacak. Ayrıca, değişiklikler Rusya'da ilk para tekliflerini (ICO) yasaklayacak.

Değişiklik taslağının ilk bölümünde, kripto para birimi verilmesi, ödemeler için kripto kullanımı veya dolaşımdaki dijital para birimi bireyler için 500.000 ruble (7.000 $) ve şirketler için 2 milyon ruble (neredeyse 28.000 $) gibi bir para cezası kazanacak.

Ayrıca, mal ve hizmetlerin ödenmesi için kripto para kullanan bireyler ve işletmeler, varlıklarının yetkililer tarafından ele geçirilmesi ve yaklaşık 6.000 $ ile 14.000 $ arasında bir para cezası alma riski taşımaktadır. Ayrıca, Rusya'nın ülke topraklarında bitcoin madenciliği faaliyetleri için yasa dışı kullanımı, yasa tasarısı kapsamında cezalandırılabilir ve ihlal edenler de para cezası alabilecek.

İkinci tasarıda ayrıca Ruslara veya devlete ve fiat için kripto para satın alan veya Rusya'daki herhangi bir bankayı kullanarak banka havalesi yoluyla zarar veren kripto ihlallerinin cezalandırılması öneriliyor. Suçlulara, suça bağlı olarak 14.000 dolar para cezası veya yedi yıla kadar hapis cezası verilecek.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version