Rus Sberbank Dünyanın İlk Blockchain ATM'leri İçin Teklif Verdi

Rusya'nın en büyük ve en eski bankası Sberbank, kripto para madenciliği yapabilen 5.000 blockchain özellikli ATM'ye 100 milyon dolardan fazla harcıyor.

Rusya'nın en eski ve en büyük bankası olan Sberbank, 4,917 ATM'ye “blockchain işlemlerini” destekleyebilen yerleşik bir grafik kartı sunma çağrısında bulundu . Sberbank, ülkedeki tüm kişisel mevduatların neredeyse %44'üne sahiptir. Ülke genelinde 14.200 şube ve 77.000 ATM işletmektedir. Devlet en büyük hissedarı ve Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Herman Gref Rusya'nın eski Ekonomi ve Ticaret Bakanı. Blockchain de dahil olmak üzere yeni teknoloji ve yeniliğin büyük bir savunucusu olduğu bilinmektedir.

Sberbank dünyanın ilk blockchain ATM'leri için teklif verdi

Teklif için maksimum teklif 108.501.718.05 $ 'dır ve bu da ATM başına 22.066.65 $' dır. Bu blockchain tabanlı ATM'lerin teknik gereksinimlerinden biri, bir grafik kartı ile donatılmış olmalarıdır. Rapora göre, grafik kartı görüntü tanıma ve olası blockchain çalışabilirliği için OS için Nvidia Cuda desteğiyle gelmelidir. Bitcoin ATM'leri bir yenilik değildir. Ancak, blockchain teknolojisine sahip normal banka ATM'leri duyulmamıştır. Bazıları, bir banka ATM'sinin neden bazı blockchain işlemlerini gerçekleştirebilecek bir grafik kartına ihtiyaç duyduğunu sorguluyor.

Milletvekilleri Rusya'da kripto para kullanımını pek istemiyor

Milletvekilleri ülkedeki bitcoin ve diğer kripto paraların kullanımını suç saymaya çalışan bir yasa tasarısı önerdiler. Önerilen yasalar öncelikle kripto para birimi işlemlerinde yer alan kuralların ihlali nedeniyle idari ve cezai sorumluluğa değinmektedir. Şu anda, Rusya'da kripto para birimlerinin yasal bir tanımı ve kripto para endüstrisi etrafındaki düzenlemeleri tanımlayan belirli bir yasa yok. Yasa olarak kabul edilirse eğer herhangi bir kişi veya kuruluşun ülkedeki kripto para birimlerinde herhangi bir işlem yapması yasaklanacak.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version