PUBG ile Ünlü Tencent'ten Blockchain'e Büyük Yatırım 🔥

PUBG ile Ünlü Tencent'ten Blockchain'e Büyük Yatırım
Çin çokuluslu teknoloji devi Tencent, blockchain de dahil olmak üzere gelişmekte olan teknoloji endüstrilerine büyük yatırım yapma planlarını açıkladı.

Tencent 70 Milyar Dolar Yatırım Yapacak


Salı günkü bir rapora göre şirket, önümüzdeki beş yıl içinde “yeni altyapıya yatırım” olarak nitelendirdiği bu projeye 500 milyar yuan (70 milyar $) yatırım yapacak. 

Geliştirme hakkında konuşan Tencent Kıdemli Başkan Yardımcısı Dowson Tong, yatırımın yapay zeka, bulut bilişim, büyük veri merkezleri, siber güvenlik, IoT işletim sistemleri, süper bilgisayarlar, kuantum bilişim ve 5G ağı gibi diğer teknoloji sektörlerini kapsadığını ortaya koydu.

Tencent'in yoğun yatırım projesini üstlenmeye yönelik hamlesi, Pekin'in Çin ekonomisini artırmak için teknoloji güdümlü bir yapısal iyileştirme çağrısının ardından kurumsal yazılım ve bulut hizmetlerine artan talep ile geliyor.

Çevrim içi Olan Diğer İşletmeler


1998 yılında kurulan şirket, WeChat mesajlaşma uygulaması ve PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) ve Fortnite dahil olmak üzere bazı popüler çevrimiçi oyunlar ile ünlüdür. Bununla birlikte, Tencent, pazardaki yüksek talep nedeniyle markasını iş bulut hizmetlerini içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor.


Çok uluslu holding, bulut işletmelerinin COVID-19'un sert etkilerinden etkilendiğini, ancak daha fazla çevrimdışı endüstrinin ve şirketlerin uzun vadede bulut ve dijital hizmetleri benimsemesini beklediğini belirtti.

Tong, “Yeni altyapı” stratejisinin hızlandırılması, virüs virüsünün daha fazla başarı elde edilmesine yardımcı olacaktır.



Tencent Blockchain Hızlandırıcı


Başkan Yardımcısı, şirketin blockchain teknolojisine ne kadar yatırım yapacağını açıklamasa da, Tencent kısa süre önce “Tencent Blockchain Hızlandırıcısı” adlı cesur bir proje başlattı.

Raporlara göre, hızlandırıcı projesi 30 blockchain odaklı şirketi hedefliyor ve seçilen başvuru sahiplerine mentorluk sağlayacak.

Geçen hafta bir raporda da, Çin açıkladı askere alanda ülkenin hedeflerini desteklemek için blockchain komite kurmaya Tencent dahil olmak üzere büyük şirketlerinden bazılarıdır.

JD, Huawei, Ant Financial ve Baidu gibi diğer teknoloji gruplarını da içeren yeni ekibe Ulusal Blockchain ve Dağıtılmış Muhasebe Teknolojisi Standardizasyonu Teknik Komitesi adı verilecek.

Çin, küresel bir blockchain merkezi haline gelmek için aktif olarak çalışırken, ünlü Switerzland'ın ünlü Kripto Vadisi, İsviçre hükümeti blockchain endüstrisine 103 milyon dolarlık bir teşvik paketi enjekte etmeyi reddettiği için bir ölüm vadisine dönüşebilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version