Çinli Dolandırıcılar 700.000'den Fazla Kullanıcıyı Dolandırdı!

Çinli Dolandırıcılar 700.000'den Fazla Kullanıcıyı Dolandırdı!
Çinli dolandırıcıların 700.000'den fazla kullanıcıya dolandırdığı ve 1 milyar dolardan fazla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini çaldığı iddia edilen yeni bir kripto para dolandırıcılığı gerçekleşti.

Yerel raporlara göre, PlusToken'a benzer yeni bir kripto para dolandırıcılığı iddia ediliyor. Kripto para dolandırıcılarının ise 1 milyar doların üzerinde kripto para çaldığı tahmin ediliyor. Duruşma, geçtiğimiz hafta WOTOKEN projesini yürüttüğü iddia edilen altı sanığa karşı Yancheng Şehri Binhai Ülke Mahkemesinde başladı. WOTOKEN, Çok Katlı Pazarlama (MLM) faaliyetlerini yönetmek ve düzenlemek, yanlış hikayeleri örtmekle suçlanıyor ve mahkeme şirketi yanıltıcı bilgi sağlamak ve gelirleri gizlemekle suçladı.

WOTOKEN hiçbir gerçek ticari faaliyet olmadan faaliyet gösterdi

WOTOKEN ilk kez Ağustos 2018'de Çin makamlarının dikkatini çekti. Bu büyük kripto para dolandırıcılığındaki tüm sanıkların, teknik personel alımı, çevrim içi ve çevrim dışı çekici promosyon kampanyaları oluşturmak için hileli platformlar kurma da dahil olmak üzere kuruluş içinde farklı rolleri vardı. Raporlara göre, WOTOKEN gerçek bir ticari faaliyet olmadan faaliyet gösterdi. Ancak, şirket, kullanıcılar için otomatik kazanç sağlayan kripto para birimleri için akıllı çevrim içi cüzdanlar sunduğunu iddia edildi.

Büyük MLM yapısı ve kripto para cüzdanı olarak hızlı kar üretme iddiaları nedeniyle, WOTOKEN, Çin'den de gelen bir başka büyük sahtekarlık programı PlusToken ile karşılaştırıldı.


Ayrıca; Tesla Model 3 hediyesine hazır mısın?
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version