Kıbrıs'ta Lisanssız Kripto Para Borsalarına Uyarı Yayınladı!

Kıbrıs'ta Lisanssız Kripto Para Borsalarına Uyarı Yayınladı
Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, hizmetlerini sunmak için lisanslı olmadığını belirten 11 forex ve kripto para platformuna karşı yeni bir uyarı yayınladı.

Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (CySEC), adada uygun lisanslar olmadan faaliyet gösteren 11 döviz ve kripto para birimi borsalarına karşı bir uyarı yayınladı. Güvenlik borsası, şirketlerin çoğunun başka ülkelerde bulunduğunu, ancak Kıbrıs'ta halkı cezbetmek için yanlış adresler verdiğini iddia ediyor. Düzenleyiciler bu şirketleri bu yasa dışı uygulamalara karşı uyardı ve gerçekten de Kıbrıs adasına dayalı olanlara karşı daha fazla işlem yapma sözü verdi.

CySEC, hatalı olarak lisanslandığı iddia eden birkaç kripto şirketini işaretledi

Menkul kıymetler borsasının işaretlediği şirketlerden bazıları, Avrupa Birliği'nde (AB) faaliyet için lisanslı olduğunu iddia eden Binance Capital Options'ı içermektedir. Şirket, kullanıcılarının dijital para birimlerinin yanı sıra hisse senetleri, metaller, endeksler ve emtialar üzerinde CFD ticareti yapmalarına izin veriyor. Merakla, şirket web sitesinde Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu tarafından lisanslandığını iddia ediyor. CySEC'in işaretlediği diğer şirket, aynı zamanda listede yer alan Trades Open Markets gibi regülatör tarafından lisanslandığını iddia eden Invest Absolut Ltd'dir.

Kripto para dolandırıcılığı, katı düzenlemelere rağmen artıyor

Kıbrıs, katı kurallarına uymayan ticaret platformlarını ortadan kaldırma geçmişine sahiptir. Bu yılın başlarında, güvenlik borsası, Kıbrıs'ta ofisleri olduğunu iddia eden üç şirket hakkında bir uyarı verdi. Kripto para endüstrisi etrafındaki katı düzenlemelere rağmen, kripto para dolandırıcılıklarında gözle görülür bir artış oldu. Daha önce, FBI pandemi sırasında kripto para dolandırıcılığındaki artış hakkında bir uyarı yayınlamıştı. Potansiyel kripto para dolandırıcılarına karşı sert olmasına rağmen, Kıbrıs güvenlik gözlemcisi blockchain teknolojisini benimsedi. Güvenlik borsası, teknoloji girişimcileri ve düzenleyiciler arasında işbirliğini geliştirmek için Ekim 2018'de 'İnovasyon Merkezi'ni başlatmıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version