İtalyan Bankacılık Sistemi Blockchain'e Geçiyor!

İtalyan Bankacılık Sistemi Blockchain'e Geçiyor!
32 İtalyan bankası, ülkedeki bankalararası pazarlarda ilk büyük ölçekli Blockchain dağıtımlarından biri ile tam üretime geçti.

Geçen ayın sonunda İtalyan bankacılık sistemi, Blockchain ağının ülkedeki bankalararası pazarına ilk dağıtımından biri ile tam üretime geçti. JP Morgan,  bankalarının sınır ötesi ödemelerin ayrıntılarını takip etmelerine ve bunları Blockchain ağında düzeltmelerine olanak tanıyan bankalararası bilgi ağını başlatmıştı. Yeni Spunta Banca uygulaması, Blockchain ağındaki tüm bir yerli bankacılık sistemini birbirine bağlayacak şekilde ayarlandı.

Yanlış Eşleşmeler Artık Anında Düzeltilebilir


İtalyan Bankacılık Birliği, İtalyan bankalarının birbirleri için sahip olduğu Nostro ve Vostro hesapları için ayrı defterlerdeki tutarsızlıkları hızlı ve verimli bir şekilde düzeltmek için uygulamayı oluşturdu. R3'ün Corda kurumsal platformunda yetkili bir ağ olarak çalışır. R3'ten Charley Cooper, Blockchain ağının, çözmek için günler ve haftalar süren hataları düzeltme sorununu ortadan kaldırdığını söyledi. Yetkili, uyumsuzlukların hemen tespit edilebileceği ve uzlaştırılabileceğini de sözlerine ekledi. Banca Mediolanum, Banca Monte Dei Paschi di Siena, Intesa Sanpaolo, UBI ve UniCredit, blockchain ağını kullanan önde gelen kurumlar arasında.

Bankalararası Finansal Hizmetlerde En Önemli Gerçek Dijital Dönüşümler


R3'ün CEO'su David Rutter, bunun şu ana kadar bankalararası finansal hizmetler sektöründeki en önemli gerçek dijital dönüşümlerinden birini müjdelediğini söyledi. Başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerini desteklemek için kullanılan teknoloji, dünyanın farklı bölgelerinde yaygın olarak kullanılmakta. Blockchain teknolojisi artık İtalyan bankalarının karşılıklı hesaplarda girdileri yanı sıra sistemi genelinde operasyonel riskinin azaltılmasına yardımcı olacak.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version