İran Cumhurbaşkanı Bitcoin Madenciliği Stratejisini Başlatmak İçin Çağrıda Bulundu

İran Cumhurbaşkanı Bitcoin Madenciliği Stratejisini Başlatmak İçin Çağrıda Bulundu
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol zengini ülkesi için bir madencilik stratejisi çağrısında bulundu. İran Cumhurbaşkanı'ndan yapılan son açıklamalar, İran'ın belirli kripto para alım satım platformlarını “para kaçakçılığı” görevleri üzerindeki kısıtlama hareketlerini izliyor.

20 Mayıs 2020'de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani basına, ülkenin ABD yaptırımları arasında ekonomik olarak gelişebilmesi için ülkenin kripto para madenciliği stratejisi teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Ruhani'nin yönetimine İran için mümkün olan en kısa zamanda bir kripto para madenciliği stratejisi hazırlamaya başlamasını söylediği ifade edildi.

Ruhani; enerji departmanı, ülkenin merkez bankası ve maliye bakanının bitcoin madencilerini ağırlayan yeni bir plan tasarlamaları gerektiğini söyledi. Bu, İran'ın ülkedeki madencilik çiftliklerine yönelik düzenleyici politikasını ve vergileri de içeriyor.

İran geçtiğimiz günlerde kripto para madenciliği faaliyetlerini geçen yıl resmi bir endüstri olarak tanıdı. İranlı yetkililer zaten İran hükümeti ile işbirliği yapmaya istekli olan çiftliklere lisans veriyor.

Ocak 2020'de İranlı milletvekillerinin ülkede 1.000'den fazla madencilik operasyonuna lisans verdiği bildirildi. 2019 yaz aylarında İran, Bitcoin ağının küresel hashratının %2'sini temsil etmişti. Ancak o zamandan bu yana, İran'ın toplam hashrate'i %2 daha artarak %4'e ulaştı.

İran hükümetinin uluslararası kripto para borsalarının ülke ile işbirliği içinde çalışmasını zorlaştırmasından sonra Ruhani'nin açıklamaları biraz kafa karıştırıcı. İran parlamentosu bu hafta, uluslararası kripto para borsaları için düzenlemeleri artırarak “para kaçakçılığını” azaltmayı amaçlayan bir öneri yayınladı . Esasen, İran parlamentosu İran merkezli borsaların ruhsatlandırılmasını istiyor ve para kaçakçılığı şartlarına uymaları gerekiyor.

Spekülatörler, İran'ın yurt dışında para harcamasını engellemeye çalıştığını ve uluslararası operasyonlarla çalışmak için İran'ın kripto para borsalarına baskı uygulayarak sermaye çıkışını bastırmak istediğini varsayıyor. İran, ABD tarafından ağır bir şekilde yaptırım uygulanmış olmasına rağmen, kripto para birimi yeniliği ve madencilik sektörünü bölgeye göç etmeye teşvik etmesi nedeniyle gelişiyor.

Veriler, İran'daki madencilik çiftliklerinin saatlik kilowatt oranları için 0.01 ila 0.05 dolar kadar az ödeme yaptığını gösteriyor. Ancak, yılın belirli zamanlarında İran hükümeti, elektrik talebi yüksek olduğunda madencilik operasyonları için elektrik oranlarının değişebileceğini söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version