Hindistan Kripto Para Üzerinde Hiçbir Kısıtlama Olmadığını Doğruladı 🔥

Hindistan Kripto Para Üzerinde Hiçbir Kısıtlama Olmadığını Doğruladı
RTI'ya yanıt olarak, Hindistan Merkez Bankası, kripto para şirketlerine ve ülkede ticarete hiçbir yasak olmadığını ve bankaların kripto para şirketlerine hizmet vermesine izin verildiğini doğruladı. 

Hindistan'ın merkez bankası olan Hindistan Merkez Bankası nihayet ülkedeki kripto para birimi ile ilgili işletmeler için finansal hizmetler konusundaki tutumunu netleştiriyor gibi görünüyor. Gelen yanıt; Hindistan Merkez Bankası cryptocurrency şirketleri veya tüccarlar için bir hesap sağlayarak onları engelliyor, bankalar üzerinde hiçbir kısıtlama olmadığından açıkladı. RTI talebi başlangıçta yerel kripto para birimi değişimi Unocoin'in kurucu ortağı Harish BV tarafından yapıldı.




Bazı bankaların kripto şirketlerine hizmet vermeyi reddettiği bildiriliyor

Hindistan Merkez Bankası, 2018 yılında ülkedeki tüm bankalara, ülkedeki kripto şirketlerine veya kripto para ile ilgili diğer faaliyetlere hizmet vermelerini yasaklayan bir bildirim yayınladı. Yasaktan sonra, birkaç şirket ve tüccar ilgili bankalarından uyarı bildirimleri alarak kripto para birimi faaliyetlerini durdurmalarını veya hesaplarını askıya almalarını tavsiye etti. Ancak Mart ayında, Hindistan Yüksek Mahkemesi, RBI'nın kripto para bankacılığı yasağını anayasaya aykırı ilan etti ve bankanın kararını tersine çevirdi. Bununla birlikte, Yargıtay'ın kararından sonra bile, ülkedeki bazı bankaların kripto işlerine hizmet vermeyi reddettikleri ve bu da Unicoin kurucu ortaklarının RTI dosyasını açmasını istedi.

Hindistan hükümeti henüz kripto endüstrisini düzenleyen bir tasarıyı kabul etmedi

Yüksek mahkemenin, RBI'nin kripto para bankacılığı yasağını ilan etme kararı, ülkedeki kripto endüstrisini rahatlatmış olabilir. Ancak Hindistan'daki kripto düzenlemeleri hala gri bir bölgede. Milletvekilleri hala Hindistan'daki kripto endüstrisi için bir kanun koyma kural ve düzenlemelerini kabul etmek zorundalar. Daha önce, bakanlıklar arası bir grup Hindistan'da kripto para kullanımı konusunda tam bir yasak önermişti, ancak teklif henüz Hindistan parlamentosunun alt kademesine gelmedi. Şu anda, Hindistan merkezli tüm kripto para borsalarının işlerini yapmalarına izin verilmektedir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version