Dijital Euro Avrupa'nın Nakitsiz Bir Topluma Doğru Adımı Olabilir

Dijital Euro Avrupa'nın Nakitsiz Bir Topluma Doğru Adımı Olabilir
Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, özellikle finans alanında, teknolojik gelişmeleri yakalamaya çalışıyor. Çin Merkez Bankasına bağlı Dijital Para çalışmalarının sonuna gelmek üzere; diğer merkez bankaları da teknoloji ve onun kullanım durumlarını anlamak için odaklanmış durumdalar. Bu listedeki üyelerden biri, Avrupa Merkez Bankası'nı (ECB), ECB'nin dağıtılmış defter teknolojisi [DLT] çalışmaları, para sisteminin sayısallaştırılmasının temel bir direği olacağını belirtiyor.

Frankfurt Blockchain Merkezi [FSBC] tarafından yayınlanan bir makaleye göre, merkez bankası DLT'yi mevcut para sisteminde kullanma beklentilerini araştırıyor. Bu sertifikalı blok zincir düşünce kuruluşu ve araştırma merkezi Avrupa Komisyonu tarafından Dijital İnovasyon Merkezi olarak listelenmişti ve kuruluş ayrıca DLT'nin Avrupa'daki etkilerini de araştırmaktadır.

FSBC, 2019'dan beri bankaların dijital olarak pro-programlanabilir olduğu bir ülke olan Almanya'da bulunurken, ECB hala bu değişikliği getirmenin karmaşıklıklarını araştırıyor.

FSBC dijital Euro fikrini ve DLT kullanarak mevcut para sistemindeki kusurları mükemmelleştirmek için nasıl kullanılabileceğini inceledi. Nakit, bankalardaki para ve merkez bankası rezervleri olmak üzere sadece üç tür para bulunmasına rağmen, rapor banka işlemleriyle ilgili endişeleri dile getirdi.

Bankacılık sistemindeki güvensizlik nedeniyle müşterilerin tüm paralarını çekerek büyük likidite kıtlıklarına yol açtığı bir duruma işaret ediyor. Güvenlik, insanların güvenini korumada önemli bir rol oynamaktadır ve buna göre, bu DLT tarafından sağlanabilecek bir şeydir.

DLT'nin diğer faydaları arasında, manipülasyona karşı dirençli olması, otomatikleştirilmesi ve paranın programlanabilirliğini mümkün kılmak ve aynı zamanda verimlilik kazanımlarını sağlamak da vardı. Mevcut para sisteminin endişelerine bir örnek:

Almanya'dan Arjantin'e geleneksel para transferi on güne kadar sürer ve ücretlerdeki transfer tutarının %10'u kadar bir maliyete sahiptir. Ancak, bir DLT sistemi kullanıldığında, bu işlem dünyanın herhangi bir bölgesi arasındaki düşük işlem maliyetleriyle gerçek zamanlı olarak çözülebilir.
Böylece, DLT tabanlı dijital bir Euro çok verimli bir alternatif olabilir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version