DBS, Blockchain Ticaret-Finans Ağı Contour'una Ağına Katılan İlk Banka Oldu

DBS, Blockchain Ticaret-Finans Ağı Contour'una Ağına Katılan İlk Banka Oldu
Singapur merkezli çok uluslu bankacılık firması DBS Bank, Blockchain ticaret-finans ağı Contour'a katılan ilk banka oldu.

The Business Times tarafından yayınlanan bir rapora göre, Singapur'dan DBS Bankası blockchain ticaret-finans ağı Contour'a katılan ilk banka. BNP Paribas, Bangkok Bank, ING, HSBC, Standard Chartered ve Citi Ventures gibi büyük kurumlar, Blockchain ağı Contour'u kurdu. Singapur merkezli banka, uçtan uca akreditif ödeme sürecini Contour'un Blockchain çözümleriyle dijitalleştirmeyi dört gözle bekliyor. DBS, yerleşim süresini azaltmayı, evrak işlerini azaltmayı ve ticaret sürecini basitleştirmeyi amaçlamaktadır.

DBS ticaret anlaşmasını dijitalleştirmeyi amaçlıyor

Çok uluslu banka DBS ticaret anlaşması sürecini dijitalleştirmeyi amaçlamaktadır. Blockchain ağı Contour, DBS'nin kurumsal müşterilerine, alacak sahipleri ve yararlanıcılar arasında gerçek zamanlı dijital baskı öncesi görüşmeler yapmalarında yardımcı olacak ve bu da akreditiflerin verilmesinde verimliliği artıracaktır. İşlemlerin ve iz denetimlerinin gerçek zamanlı izlenmesi şeffaflığı artıracak ve tutarsızlıkları daha etkili bir şekilde ortadan kaldırmaya veya çözüme kavuşturmaya yardımcı olacaktır. DBS Bank'ta küresel işlem hizmetleri grup başkanı John Laurens, ekonomik döngülerin zirvelerini ve düşüşlerini havalandırabilecek sürdürülebilir ticaret ekosistemleri oluşturmak için daha fazla şeffaflık, güvenlik ve hız sağlayarak endüstrilerin çalışma şeklini değiştirmekle ilgili olduğunu söyledi.

Contour geçen yıl başarılı bir denemeyi tamamladı

Blockchain ağ ticaret finansmanı Contour, geçen yıl Mart ayında başarılı bir duruşma gerçekleştirmiş ve burada kredi mektubu işlemlerinde 30 milyon USD kaydetmiştir. Geleneksel ticaret finans sisteminde, çoğu süreç insan müdahalesi ve tonlarca evrak gerektirir. Devam eden pandemi göz önüne alındığında, artık ticaret sürecinin daha temassız bir formuna hazırlanmak her zamankinden daha acil. HSBC'nin küresel ticaret ve alacak finansmanı bölge başkanı Ajay Sharma, daha önce ticaret finansmanı için blockchain kullanımının mevcut fiziksel kısıtlamaların üstesinden geldiğini iddia etti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version