Çin, COVID-19 Sonrası İçin Dijital Yuan Projesini Hızlandırabilir!

Çin, COVID-19 Sonrası İçin Dijital Yuan Projesini Hızlandırabilir!
Çin, ABD'nin Çin finans kurumlarına ve yuan'ın uluslararası anlaşmasına yönelik potansiyel tehditlerine karşı koymak için DC / EP olarak adlandırılan ulusal dijital para biriminin piyasaya sürülmesini hızlandırmak istiyor.

GlobalTimes raporuna göre, Çin Halk Bankası, merkezi dijital para birimini çıkarma sürecini hızlandırmak istiyor olabilir. Hareket, Çin'in finansal kurumlarına ve yuan'ın uluslararası anlaşmasına yönelik potansiyel ABD tehditlerine karşı koyabilmesi için spekülasyon yapıyor. Dijital Yuan, COVID-19 sonrası büyük ölçekli uyarının uygulanmasını ve yönetimini kolaylaştırmaya da yardımcı olacaktır. Dijital yuan pilot testi şu anda dört Çin şehrinde gerçekleştirilmektedir.



“Dijital yuan beklenenden daha erken yayılabilir.”

Pekin merkezli bir blockchain endüstrisinin iç organı olan Cao Yin, Global Times'a ABD'nin Çin finans şirketlerini ve kurumlarını Varlık Listesine koymadığını söyledi. Bununla birlikte, ABD hala Çin kurumlarına yönelik geniş çaplı tehditler oluşturabilir ve yuan'ın uluslararası yerleşimdeki duruşunu etkileyebilir. Bu bağlamda, Çin'in merkezileştirilmiş dijital para birimi, olası bir ABD bloğuna karşı gelmesi beklenenden daha kısa bir süre sonra piyasaya sürülebilir. Çin Halk Bankası valisi, merkez bankasının dijital para biriminin dahili pilot testlerinin Güney Çin'in Guangdong Eyaletindeki Shenzhen ve Xiongan New Are a dahil olmak üzere dört şehirde gerçekleştirildiğini açıkladı.

PBoC henüz resmi lansman tarihini açıklanmadı

Çin merkez bankası, dijital yuan'ın Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyat Oyunları senaryolarında test edilebileceğini de açıklamıştı. Ancak, merkez bankası ulusal dijital para biriminin lansmanı için resmi tarihi açıklamamıştır. PBoC yöneticisi, bu testlerin dijital para biriminin araştırma ve geliştirme (AR-GE) için rutin bir çalışma olduğunu ve henüz resmi bir lansman planının açıklanmadığını söyledi. Dünya, CBDC'sini başlatan ilk büyük ülke olacağı için yuan'ın dijital versiyonunu büyük ölçüde bekliyor. Alandaki birçok ekonomist ve uzman, dijital yuanın ABD dolarının küresel baskınlığını tehdit edebileceğini iddia ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri



YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version