Facebook Kripto Para Cüzdanı Calibra'nın Adı Değişdi: NOVI

Facebook Kripto Para Cüzdanı Calibra'nın Adı Değişdi: NOVI
Sosyal medya devi Facebook, kripto para cüzdanı Calibra'nın adını Novi olarak değiştirdi. Ayrıca kripto cüzdanının logosunu da değiştirdi.

Sosyal medya devi Facebook dijital cüzdanı bir gün Libra dijital para erişmek için kullanılabilir umduğunu Calibra'yı yeniden adlandırmaya karar verdi. Yeni adı: Novi


Facebook, bir blog yazısında, yeni adın sırasıyla “yeni” ve “yol” anlamına gelen Latince “Novus” ve “Via” kelimelerinden esinlendiğini ortaya koydu. Novi Financial, şirketin dijital cüzdanını geliştirecek olan Facebook'un yan kuruluşunun yeni adıdır. Sosyal medya devi, projeyi geçen yıl duyurduğundan bu yana ciddi düzenleyici incelemelerle karşı karşıya kaldı.

Calibra logosuna dava açıldı

Geçen yıl, bir mobil bankacılık uygulaması Current, benzer bir logo kullanması nedeniyle Calibra'ya karşı ticari marka ihlali davası açmıştı. Şimdi kripto para cüzdanı daha fazla tartışmayı önlemek için logoyu tamamen değiştirdi. Libra Derneği, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin onayını almak için Libta kripto para biriminin teknik incelemesinde birkaç değişiklik yaptı. Facebook, Novi ve Libra için mottosunun “mesaj göndermek” kadar hızlı para göndermek olduğunu söyledi.

Libra Derneği 2020 lansmanında ısrar ediyor

Kripto para birimi Libra geçen yıl Facebook tarafından duyurulmasından bu yana, proje tüm dünyadaki yetkililerin sert düzenleyici eleştirilerinden başka bir şeyle karşılaşmadı. Ancak Libra Derneği, düzenleyicilerin gözünde daha kabul edilebilir hale getirmek için kripto para biriminde birkaç değişiklik yapıldı. Libra Derneği, bu yılın sonuna kadar Libra kripto para birimini başlatmayı planladıklarını ve bu hedefe ulaşmak için çalıştıklarını belirtti. Kuruluş, daha önce Robert Werner'i genel danışman olarak atamıştı ve şirket, stabilcoin Libra için düzenleyicileri harekete geçirmeye çalışırken ona rehberlik etti. Ayrıca Obama'nın Terörizm ve Finansal İstihbarat Alt Sekreteri Stuart Levey'i CEO olarak atadı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version