Koronavirüs (COVID-19) İçin Kullanılan Blockchain Teknolojisi

Blockchain Teknolojili Koronavirüs Antikor Testi Nasıl Çalışıyor?
UKAuthority tarafından 29 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan İngiltere merkezli Open University (OU) COVID-19 bağışıklık sonuçlarını tasdik edebilir dünyanın ilk Blockchain teknolojisinden güç alan prototip mobil uygulama geliştirdi.

Blockchain teknolojili Uygulama COVID-19 Bağışıklık Sonuçlarını Belgeleyecek
OU'nun Bilgi Medya Enstitüsü'nden teknoloji araştırmacıları, test sonuçlarının ve aşı sertifikalarının doğrulanmasını kolaylaştırmak için bir prototip cep telefonu uygulaması geliştirdiler. Özellikle, mobil uygulama test sonuçlarının güvenilirliğini sağlamak için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Bugün dünyadaki COVID-19 antikor testlerinin hala devam etmekte olan bir çalışma olmasına rağmen; OU, geliştirdikleri prototipin GP'lere ve eczacılara uygulama yoluyla testler yapmasına ve dijital sertifikalar vermesine yardımcı olacağından emin.

Uygulama, saha personeli, temel çalışanlar ve yeni koronavirüslere karşı bağışıklıklarını kanıtlamaları gereken bireyler için, virüsle mücadele etmek için gerekli antikorlara sahip olduklarını göstererek özel bir öneme sahiptir.


Uygulamadan çıkarılan veriler, belirli bir çevre ortamında çalışmak ve seyahat etmek için bu tür çalışanların fiziksel uygunluğunu ve sağlık durumunu doğrulamak için kullanılabilir.

Konuya yakın kaynaklar için, bağışıklık sertifikaları, W3C Doğrulanabilir Kimlik Bilgileri standardını kullanan esasen merkezi olmayan bir kişisel veri deposu olan katı bir kapsülün kullanılmasını gerektirecektir. Buna ek olarak, değişmez kayıt blokları olarak kullanılabilmeleri için sertifikayı kodlamaya yardımcı olacak bir konsorsiyum blok zinciri de içerecektir.

Blockchain Teknolojili Koronavirüs Antikor Testi Nasıl Çalışıyor?


Teste başlamadan önce, sahibinden kimlik belgesi vermesi istenecek. Bu kimlik belgesi daha sonra taranıp Blockchain ağına yüklenecek. Bundan sonra, sahibinin bağışık olduğu biliniyorsa eğer GP veya eczacı, telefondaki uygulamaya bağışıklık sertifikası yüklenecek.


Ayrıca; 500 TL'lik Bitcoin kazanmak için katıl!

Uygulama hakkında yorum yapan Bilgi Medya Enstitüsü direktörü Profesör John Domingue şunları söyledi:

Pek çok araştırmacı gibi, OU'nun Blockchain ekibi de bu küresel salgının çözümüne katkıda bulunmak için çok motive oldu. Bağışıklık sertifikasyonuna yardımcı olmak için mevcut teknolojimizin nasıl yeniden kullanılabileceğine baktık. 

Ve sözlerine ekledi:
Merkezi olmayan sertifikasyon üzerine birkaç yıllık araştırmalara dayanan uygulamamız, kolayca ölçeklenebilir, genel olarak uygulanabilir ve bağışıklık testinin tam olarak etkili olması için hazır bekliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version