Bitcoin Yatırımcılarının En Çok Göz Ardı Ettiği Konu: Bitcoin Volatilite ❗

Bitcoin Volatilite nedir? icrypex

Başta lider kripto para birimi Bitcoin için olmak üzere kripto para yatırımcılarının en çok ilgilendiği konu Bitcoin yükselecek mi, altcoin'lerden hangisi kazandırır gibi sorulardır, ama unutulan bir önemli detay: Volatilite Icrypex'in bu yazısında ise Volatilite nedir, neden önemlidir gibi soruları yanıtlıyor.

Icrypex Telegram: http://bit.ly/icrypextelegram
2 Şanslı Kişiye Ledger Hediye: http://bit.ly/LedgerMayısCekilisi

Bitcoin 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren dolar bazında %158 değer kazandı. Hep karşılaştırıldığı altın ise sadece %36 değer kazandı. Fark gözle görülebilecek kadar büyük.

Getiri anlamında S&P500 ile Bitcoin'i kıyasladığımızda S&P500'ün geçen sene başından itibaren sadece %17 artış sağladığını görüyoruz. Bu, bitcoin'in sağladığı getirinin sadece 1/10'u. Kurumsal yatırım şirketlerinin bitcoin'i yatırım fonlarına dahil etmesi Amerikanın SPK'sı diyebileceğimiz SEC'in kararına bağlı. Peki bu karar çıktıktan sonra fonlar portföylerine bitcoini eklemeye başlayacaklar mı?


Profesyonel yatırımcılar bir yatırım yaparken onun sadece geçmiş getirilerine bakmazlar. Getiri ve beklenti tabii ki çok önemlidir ancak getiriyi volatilitesi yani riski üzerinden hesaplarlar. Bir birim volatilite karşısında elde edilen getiriye bakılır. Buna da "Sharp Rasyosu" adı verilir. Fonlar tek bir finansal varlıkla değil, sepet yaparak yani birden fazla finansal varlık ile oluşur. Bu beklenti getiriyi biraz düşürür. Ancak hem tekil yaşanabilecek kayıplardan hem de birlikte hesaplanan volatilitenin azalacağından bu şekilde kendilerini korumaya alırlar.

Kripto para yatırımcılarının en çok sorduğu soru "bitcoin fiyatı ne olacak? Hangi altcoin katlayacak?"tır. Göz ardı edilen konu ise bitcoinin volatilitesidir. Yani bitcoinin bir ay sonra yüzde 20 artacağını öngörsek bu iyi bir yatırım olur mu? 

Risk derken Bitcoin'in gelecek ve varlığının sorgulanması riskini kastetmiyoruz. Bitcoin bu sınavı çoktan başarıyla tamamladı. Buradaki risk günlük,aylık ve yıllık fiyat hareketliliği. Son bir haftadır BTC'nin 9000–9800 bandında fiyatlanması yatırımcıları olumsuz etkiliyor ve bu fiyat hareketliliğinin yatırımcının beklentisini karşılamadığı görülüyor. Bitcoin 13 Mart tarihinden itibaren açısı yüksek yükseliş trendinde fakat bu trend tabiri caizse yatırımcıları heyecanlandırmıyor.

Yazının devamı: https://bit.ly/3bObbVh

Icrypex Telegram: http://bit.ly/icrypextelegram
2 Şanslı Kişiye Ledger Hediyehttp://bit.ly/LedgerMayısCekilisi
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version