Bitcoin Halving Gerçekleşti, Şimdi Ne Olacak? 🔥

Bitcoin Halving Gerçekleşti, Şimdi Ne Olacak?
Türk kripto para borsası Icrypex'ten dikkat çeken yazılarını paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haftanın konusu ise 11 Mayıs'ta gerçekleşen Bitcoin halving sonrasını ve madencilerin yaşadığı sıkıntıları konu alan blog yazıs okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar. 😊

Icrypex Telegram: http://bit.ly/icrypextelegram
2 Şanslı Kişiye Ledger Hediye: http://bit.ly/LedgerMayısCekilisi


Dört yılda bir gerçekleşen Bitcoin yarılanmasının üçüncüsü 11 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Yarılanmayla birlikte her 10 dakikada bir dolaşıma giren blok ödülü 12,5’ten 6,25 Bitcoin'e düştü. Bu nedenle, yarılanma öncesi günlük üretilme miktarı olan 1800 BTC yerine 900 BTC olacak. Genel olarak bakıldığında tedarik azalması sınırlandırılmış olan dolaşımdaki Bitcoin'lerin daha çok talep görmesini sağlar.

Bitcoin yarılanma mekanizması aslında tedarik sınırlandırması oluşturmak için Satoshi Nakamoto tarafından planlanarak protokole entegre edildi. Tedarik sınırlandırılması, dolaşımda bulunan bitcoin'in enflasyon oranını keskin bir şekilde düşürmekte.

Bitcoin Popülerliği

Google Trends verilerine göre bitcoin konu başlığının araştırılmasında halving öncesinde yoğun bir artış gözlemlendi. En çok araştırılan 10 ülkeden 7'sinin Avrupa bölgesinden oluşu dikkat çekti. Trend olan ülkeler arasında en şaşırtıcı ülke ise Afrika'nın en büyük ekonomisi olan Nijerya olarak gözlemlendi.

Yarılanma öncesi her ne kadar fiyat açısından düşüş gözlemlenmiş olsa da geçmiş yarılanma süreçlerinin ardından periyodik yükselmeler görülmüştü fakat bilindiği kesin bir senaryo çizmek mümkün değil.


Yazının devamı: https://bit.ly/360lYdV

Icrypex Telegram: http://bit.ly/icrypextelegram
2 Şanslı Kişiye Ledger Hediye: http://bit.ly/LedgerMayısCekilisi
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version