Bitcoin Halving Nedir? 🔥

Bitcoin Halving Nedir?
Halving Nedir?

Halving, blok yarılanması demektir ve bu tabir, kripto para ekosisteminde ilk olarak Bitcoin ile duyuldu. Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto adlı kiÅŸi veya grup, yazdığı kodlarda Bitcoin’in toplam adedini 21 milyon ile sınırlı tuttu ve hem madenciliÄŸin 2140 yılına kadar devam edebilmesi için hem de blok zincirde arz talep dengesini saÄŸlayabilmek için madencilere her blok başına verilen Bitcoin ödülünü iÅŸlenen her 210 bin blokta, 4 yılda bir yarı yarıya azaltılacak ÅŸekilde tanımlandı.


Bitcoin 2009 yılında oluÅŸturuldu.O dönem, blok başına ödül 50 Bitcoin'di. Kasım 2012’de ilk halving (blok yarılanması) gerçekleÅŸti ve blok ödülü 50 Bitcoin'den 25 Bitcoin’e düştü. Ä°kinci halving, Temmuz 2016’da gerçekleÅŸti ve blok ödülü 25 Bitcoin’den 12.5 BTC'ye düştü. Bitcoin'deki bir sonraki halving bugün gerçekleÅŸiyor ve blok ödülü bir kez daha azalarak 12.5 Bitcoin'den 6.25 Bitcoin'e düşecek. Blok ödülü yarılanmasının Bitcoin fiyatlarına da çoÄŸunlukla pozitif etki ettiÄŸi görülmektedir. Bu noktada çarpıcı bir örnek de Litecoin halving'inde karşımıza çıkmaktadır. Litecoin'in ilk halving’i AÄŸustos 2015’te gerçekleÅŸti ve halving tarihi yaklaÅŸtıkça Litecoin’in fiyatı 8.56 dolara kadar yükselmiÅŸti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version