Bitcoin Cash Upgrade Tamamlandı: Uzlaşma Kurallarına 3 Yeni Özellik Eklendi

Bitcoin Cash Upgrade Tamamlandı: Uzlaşma Kurallarına 3 Yeni Özellik Eklendi
Bugün Bitcoin Cash ağı, blok zincirine birkaç yeni özellik ekleyerek başka bir yükseltmeyi daha tamamladı. En son yükseltme, yeni opcode desteği, bir zincir sınırı genişletmesi ve yeni “Sigchecks” uygulamasını kullanarak imza işlemlerinin daha iyi sayılması ile birlikte geldi.

Yeni Fikir Kurallarına Göre Birkaç Blok Çıkarıldı


Her altı ayda bir Bitcoin Cash ağı yükseltilir ve genellikle her yıl 15 Mayıs ve 15 Kasım'da gerçekleşir. Tüm dünyadaki BCH destekçileri, her şeyin sorunsuz bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için her yıl yaptıkları gibi yükseltmeyi takip ediyorlar. Yükseltme, blok 635.258'den sonra başlatıldı ve bir sonraki blok çıkarıldıktan sonra fikir birliği kuralları yürürlüğe girdi. 50'ye 25 zincirleme işlem limiti arttı.

Başka bir ek, üst yığın öğesinin baytlarını tersine çeviren OP_Reversebytes opcode'dur. Ocak 2020'de Bitcoin Cash geliştiricileri, Bitcoin Cash Script Yol Haritası ve OP_Reversebytes opcode'u hakkında bir video konferans düzenledi. OP_Reversebytes'ten yararlanabilecek bir fikir, “Mitra” kavramı veya daha önce Tobias Ruck tarafından geliştirilen Nimbus olarak bilinen projedir. Ruck'a göre, işlem sürümü BCH ağında gelişmiş akıllı sözleşme potansiyelini ortaya çıkarabilir. “Sigchecks” adı verilen sigops sayısını artıran son özellik, BCH geliştiricileri toplantısı #18'de tartışıldı.

İlk günlerinden itibaren Bitcoin imza doğrulamaları, bugüne kadar CPU-yoğun operasyonlar ile olduğu ilkesine dayanan, belirli bir işlem veya bloktaki olası işlemci kullanım miktarını sınırlayan bir Sigops sayma kuralı olmuştur. Sigchecks'in temel fikri, harcama ve yürütülen gerçek imza kontrol işlemlerini saymaktır.
Gelecekteki Gelişmelere Yönelik Tartışmalar

Genel olarak BCH topluluğu yükseltme değişikliğinden memnun ve birçok destekçi Avalanche, UTXO taahhütleri, aşağıdaki opcodları yeniden aktive etme gibi gelecekteki gelişmeleri tartışıyor; OP_Mul, OP_Lshift, OP_Rshift ve OP_Invert ve Bobtail gibi kavramlar. Dahası, topluluk 15 Mayıs'taki yükseltmeyi ve gelecekteki gelişimi de kutluyor ve tartışıyor. Örneğin, Collin Enstad, yükseltme işleminden önce ve etkinliği izlemeden önce bir dizi Bitcoin Cash destekçisi ile canlı bir yayına ev sahipliği yaptı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version