Teknoloji Devleri Apple ve Google, COVID-19 İzleme Aracını Yayınlayacak

Apple ve Google'dan Koronavirüs İzleme Aracı
Bu zor zamanlarda, birçok ülke Koronavirüs teşhisi konan insanları takip etmekte sıkıntı yaşıyor. Daha kolay hale getirmek için Apple ve Google, COVID-19 hastalarını izlemeyi kolaylaştırmak için ortak bir uygulama başlatmaya karar verdiler.

Apple ve Google'ın tanınmış mühendisleri, kişi izleme aracı olarak çalışan ve birinin Coronavirus'u yakalayıp yakalamadığını belirleyen bir uygulama üzerinde çalışıyorlar . Bu uygulama hem iOS hem de Android platformlarında yayınlanacak. Bu, halk sağlığı yetkilileri için kullanışlı bir araç olacaktır ve derhal harekete geçebilir ve hastalığın yayılmasını önleyebilirler.

Bu uygulama, Bluetooth'u yakındaki diğer cihazlara iletmek için cihazdaki radyoları kullanır. Uygulama, yakındaki cihazın uygulamanın çalıştırıldığı telefonun menzili içinde ne kadar süreceğini belirler.

Bu telefonu kullanan kişiye Coronavirus teşhisi konulursa, diğer kişiye uygulama aracılığıyla bir uyarı gönderilir. MIT öğrencileri de buna benzer bir mekanizma yarattıklarından, temas izleme araçları yaygındır.

Proje başlangıçta her iki şirketin de anlaşmasından iki hafta önce başlamıştı. Bu uygulamanın ortak kullanıma sunulmasının nedeni, temas izleme aracının Bluetooth bağlantısı ve gizlilik endişeleriyle ilgili önemli sorunları korumak ve önlemek için karmaşık olmasıdır.

Bu sorunu çözmek için Google ve Apple, çok sayıda kullanıcının katılmasına ve bağlanmasına izin verecek bir API oluşturmak için işbirliği yaptı.

Bu planın iki aşaması vardır:

Aşama1:
Apple ve Google tarafından Mayıs ayının ikinci haftasında ayrı bir yakınlık iletişim algılama uygulaması yayınlanacak. Kullanıcılar buna Appstore ve Playstore'dan ulaşabilecek. Bu uygulama, kullanıcıların tanışma izlemeyi tercih etme iznini isteyecektir, bu da kullanıcının tanıştığı her anonim tanımlayıcıları yayacaktır.

Aşama 2:
İkinci aşama, kullanıcının uygulamayı tekrar indirmesine gerek kalmayacağı için çok daha verimlidir. İzin verildikten sonra, araç kullanıcının konumunu otomatik olarak algılar ve yakınlarda kim olduğunu belirler. Uygulamada birleştirilen hastaların verileri, diğer kullanıcıya Koronavirüs teşhisi konulursa bir uyarı gösterir.

Nasıl çalışıyor?

Bununla ilgili net bir görünüm elde etmek için aşağıda bir örnek verilmiştir.

İki kişi 10 dakika birbirine yakın. Bu süre zarfında, her iki kullanıcının telefonları anonim kimliklerini değiştirir.
Daha sonra, bir adama, bu uygulamaya entegre edilen Halk Sağlığı Örgütü verilerinden Koronavirüs teşhisi konur. Böylece bir uyarı verilecektir.
Uygulama, kullanıcılara daha sonra ne yapacakları konusunda rehberlik eder ve alınması gereken önlemlerden de bahseder.

Kullanıcı Gizliliği:
Bir röportajda belirtildiği gibi, hem Google hem de Apple tarafından tam gizlilik önlemleri alınmıştır. Bu uygulama kullanıcı hakkında hiçbir özel bilgi göstermez.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version