Tayvan, Sigorta Politikalarını Düzenlemek İçin Blockchain Sistemini Onayladı

Tayvan, Sigorta Politikalarını Düzenlemek İçin Blockchain Sistemini Onayladı
Tayvan'ın mali düzenleyicisi yakın zamanda 11 sigorta şirketine, sigorta poliçesi düzenlemesini ve değiştirmeyi basitleştiren bir Blockchain ağını denemeleri için yeşil ışık verdi. Ledger Insight'a göre, bu sigorta şirketlerine ve sigorta alıcılarına yeni bir verimlilik seviyesi ve uzun vadede potansiyel olarak 9 Nisan 2020'de maliyet tasarrufu sağlayacak.

Birbirine Bağlı Sigorta için Blockchain


Finansal hizmetler, 2008 yılında Bitcoin ile başlayan blok zincirlerinin ortaya çıkmasından bu yana en çok kesintiye uğramış tek endüstridir. Bu yıla ek olarak, Tayvan'ın sigorta endüstrisi kullanıcılara yeni bir kolaylık derecesi sunmaya hazırlandı.

Çeşitli sigorta şirketleri arasında birden fazla sigorta poliçesi olan bir kişi, diğer sigortacıların bu Blockchain ağının bir parçası olduğu göz önüne alındığında, sadece bir talep için başvuruda bulunarak politikalar üzerinde bir hak talebini tetikleyebilir. Değişiklik gerekiyorsa, ikamet adresi veya aday gibi detaylar için bu, tek bir başvuru yoluyla çeşitli politikalar için yapılabilir. Ama faydaları sadece müşteriler için değil. Sigorta şirketleri için de çok katlıdır.

Örneğin, uzun süredir devam eden bir hayat sigortası poliçesi olan birinin, vefat etmeden günler önce diğer sigorta şirketleri ile birkaç politika daha satın aldığı tespit edilirse, sigorta şirketlerinin, aksi takdirde yakalanması zor olan sahtekarlıkları aktif olarak takip etmelerini sağlayacaktır.

Sigortacılara dolandırıcılığı önlemek ve iddialar için evrak işlerini kolaylaştırmak için birlikte çalışma yeteneği vermekte.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version