Stellar Core v13.0.0rc3 Test İçin Yayınlandı; XLM Mainnet 1 Milyar İşlemi Resmen Aştı

stellar xlm kripto para blockchain
27 Nisan 2020 tarihinde, ödemeler odaklı Blockchain projesi Stellar güncellenmiş XLM ekosistem son gelişmeler üzerine topluluk. Diğerleri arasında, paylaşılan detayların en belirgin olanı Stellar Core v13.0.0rc3'ün testi yayınlanmış durumda.

Stellar Development Ekosisteminden Güncellemeler


Dağıtılmış defter teknolojisi ( DLT ) projesi Bankaları, ödeme sistemlerini ve insanları hızlı, güvenli ve ekonomik bir şekilde hareket ettirmek için merkezi olmayan bir platform geliştirmeyi amaçlayan Stellar (XLM), toplumda devam eden gelişmelerle ilgili birkaç güncellemeyi paylaştı.

Projenin blog yazısı başına Stellar Core v.13.0.0rc3 test için yayınlandı. Yeni sürüm, merakla beklenen Protokol 13 için destek de dahil olmak üzere çeşitli değişiklikler içermektedir. CAP-0015, CAP-0018, CAP-0027, CAP-0028 ve CAP-0030 dahil olmak üzere bir dizi işlevsel değişiklik uygulamayı amaçlamaktadır.

Ayrıca duyuruda, ağın yükseltilmesine yönelik oylamada - bir aydan biraz daha kısa bir sürede gerçekleşeceği tahmin ediliyor - Horizon ve her Stellar SDK'sının Protokol 13 uygulamasını destekleyecek yeni sürümleri sunulacağı belirtildi.

Özellikle, JavaScript Stellar SDK, Protokol 13'te sunulan değişiklikler için destek içeren v5.0.0-alpha.1'i piyasaya sürdü. Benzer şekilde, Python Stellar SDK da bir apha v.2.4.0 yayımladı.

Bahsedilen teknik yükseltmelere ek olarak, Stellar topluluğu başka bir dönüm noktasına ulaştı. Projenin ana ağı, 2015'teki lansmanından bu yana resmi olarak bir milyardan fazla operasyon gerçekleştirdi.

SEP-30 ile tanışın


XLM topluluğunu görüşmek üzere "Stellar Ekosistem Teklifi: SEP-30 Kurtarıcı: Stellar hesaplarının çok taraflı anahtar yönetimi" başlıklı yeni bir öneri getirildi.

Esasen; bu SEP, kullanıcıların özel anahtarlarını kaybettikten sonra Stellar hesabına tekrar erişmelerine izin vermeyi amaçlamaktadır. Dahası, kullanıcı, hesabı hesabın herhangi bir üçüncü taraf denetimini paylaşmadan denetimi geri alabilir.

Duyuru kısmen şöyle:

 Bu protokolü kullanarak, kullanıcı veya cüzdan hesabı ve SEP'yi uygulayan iki veya daha fazla sunucuyla bir telefon numarası veya e-postayı önceden kaydedecek ve bu sunucuları hesabın imzalayanları olarak ekleyecektir. Hiçbir sunucu hesabın kontrolünü elinde tutamaz, ancak toplu olarak bireyin hesaba erişimi kurtarmasına yardımcı olabilirler. Esasen sağlam bir çoklu imza uygulaması için bir standarttır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version