Starbucks, McDonald's ve Subway'den Dijital Yuan Hamlesi! 🔥

dijital yuan
Starbucks, McDonald's ve Subway'in Çin'in merkez bankasının çıkarmayı planladığı dijital para birimini denemek istediği belirtildi.

Yerel medya kuruluşu InterChain Pulse raporuna göre, restoran devleri Starbucks, McDonald's ve Subway, yakında piyasaya sürülmesi planlanan Çin merkez bankası kripto para birimini test edebilir. Yerel medya kuruluşu, Xiong'an New Area'da düzenlenen dijital yuanın "pilot tanıtım toplantısı" hakkında "münhasıran" bilgilendirildiğini kaydetti. Ünlü Çin köfte dükkanları Qing-Feng Baozi zincirinin de dijital yuan deneme şirketleri listesinde olduğu bildiriliyor.

Toplantıya birçok dijital para araştırma ve geliştirme kurumu katıldı


InterChain Pulse, Xiong'an New Area'da bir "pilot tanıtım toplantısı" düzenlendiğini bildirdi. Toplantının Xiong'an Yeni Alan yönetim komitesinin reform ve geliştirme bürosu tarafından düzenlendiği bildirildi. Habere göre toplantıya birçok dijital para araştırma ve geliştirme kurumu ve pilot tüccar katıldı. Toplantıya Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Ziraat Bankası, Çin Bankası ve Çin İnşaat Bankası da dahil olmak üzere dört büyük ticari bankanın Xiongan şubelerinden çalışanlar davet edildi. Tencent ve Alipay temsilcileri de hazır bulundu.

Çin CBDC'nin yakında başlaması bekleniyor


Çin Halk Bankası'ndan bir yetkili geçtiğimiz günlerde bazı devlet bankalarının Shenzhen, Suzhou, Xiong'an Yeni Bölgesi ve Chengdu'nun dört şehrinde dijital para birimi iç testleri yaptığını doğruladı. Yetkili ayrıca dijital para biriminin 2022 Kış Olimpiyatları etkinliğinde de kullanılabileceğini söyledi.

Dijital para biriminin bu yıl veya 2021'in başlarında başlaması bekleniyor. Bununla birlikte, Çin merkez bankası, merkezi kripto para biriminin lansmanı için belirli bir süre açıklamadı. PBoC, son beş yıldır merkez bankası destekli dijital para birimi üzerinde çalışmaktadır. Çin, CBDC'yi başlatan ilk büyük ülke olacak.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version