Ripple Youtube'a Dava Açtı!

Ripple Youtube'a Dava Açtı!
Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Ripple'ı taklit eden ve XRP hediyeleri sunan dolandırıcılık hesaplarını devre dışı bırakmadığı için YouTube'a dava açtıklarını açıkladı.

Blockchain şirketi Ripple, Kuzey Kaliforniya'daki ABD bölge mahkemesine, video paylaşım platformu YouTube'u platformunda sahte kripto para dolandırıcılığı hesaplarına karşı harekete geçmemekle suçlayan bir şikayette bulundu. Ripple, dolandırıcılığın genel imajına, markasına ve itibarına "telafisi mümkün olmayan zarara" yol açtığını, çünkü YouTube sorunu ele almadığını söyledi. XRP hediye promosyonları, saldırıya uğramış YouTube hesaplarını içeriyordu ve küçük bir ilk ödeme karşılığında ücretsiz XRP vereceklerini iddia ediyorlardı.


Ripple, kurbanların milyonlarca XRP'den sahte hediyelerle dolandırıldığını iddia ediyor


Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, bir dizi tweet'te, Ripple'ı taklit eden kripto para dolandırıcılığı hesaplarını kaldırmamak için dünyanın önde gelen video paylaşım platformuna karşı yasal işlem yaptığını açıkladı.

Ripple, YouTube'un platformunda çalışan kötü aktörler hakkında 350 şikayet gönderdiğini söyledi. YouTube'un eylemsizliğinin sektör genelinde hesap verebilirlik eksikliğinin bir göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi. Ripple'a göre, milyonlarca XRP değerinde, yüz binlerce dolar dolandırıldı.

YouTube, sansür sorunlarıyla ilgili olarak kripto para topluluğundan tepkiler almaya devam ediyor

YouTube'daki sansür, aylardır kripto para topluluğunda tartışma konusu oldu. Bir yandan Ripple, YouTube'un sahte kripto para hesaplarını düşürmek için önlemler almadığından ve diğer orijinal kripto içerik yaratıcılarının herhangi bir sebep olmadan en büyük video paylaşım platformundan kaldırıldığından şikayet etti. Son birkaç ay içinde YouTube birçok kripto içerik oluşturucusunu sansürledi ve herhangi bir uyarı yapmadan videoları kaldırdı. Ripple CEO'su, böyle zamanlarda, tüketicilerin zaten savunmasız hissettiklerini, insanları bu yaygın dolandırıcılıklardan korumak her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi. Kripto para topluluğu, Brad Garlinghouse'un video paylaşım platformuna karşı yasal işlem yapma kararına destek verdi.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version