Peter Schiff: Altın Yükselecek - Bitcoin Çökecek 🤔

Peter Schiff
Peter Schiff tanınmış bir kripto para alaycılarından biridir ve önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)'in bir yara daha aldığını ifade etti. Altının önümüzdeki yıllarda  Bitcoin'den daha iyi performans göstereceğini ve BTC'nin çökeceğini iddia ediyor.

Peter Schiff tanınmış bir ekonomist ve yazar ama kripto para endüstrisinin büyük bir hayranı değil. Geçmişte birkaç kez Bitcoin (BTC)'i eleştirdi. Hatta Bitcoin'in bir Ponzi şeması olduğunu ve önümüzdeki yıllarda sıfıra düşeceğini söylemeye devam etti. Bununla birlikte, değerli metal altının vokal savunucusudur ve ona değeri olmayan kripto para biriminden daha iyi ve daha değerli olduğuna inanmaktadır.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC)'ine, çoğu zaman kripto para endüstrisinde ve dışarıda dijital altın denir. ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell da Bitcoin'den tıpkı altın gibi spekülatif bir değer deposu olarak bahsetmişti. Peter Schiff, geçtiğimiz birkaç yıl içinde BTC hodlers'larının altın yatırımcılarını dalgaya aldığını, çünkü Bitcoin (BTC)'in altından çok daha fazlasını kazandığını tweetledi. Ancak rolün önümüzdeki yıllarda geri döneceğini de sözlerine ekledi.

"Bitcoin asla para olmayacak."

Peter Schiff'in Bitcoin'i eleştirmek için kullandığı ana sebep, önde gelen kripto para biriminin gerçek değeri veya fiziksel varlığı olmaması olarak görmesinden kaynaklıdır. Bir kullanıcı tweet atarak altının arkaik olduğunu ve dijital olmayan toplumlar için iyi çalıştığını söylediğinde ve mevcut modern toplumda Bitcoin daha iyi bir para biçimidir ve servetinizi depolamak için Peter Schiff altının sadece M.Ö. 700 dolaylarında para ve aslında oldukça modern olduğunu ifade etti ve Peter Schiff, BTC'nin asla para olmayacağını ve mağara adamlarının bile kabul edecek kadar aptal olmayacağını da ekledi. 🤔

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin 6.900 doların biraz üzerinde el değiştiriyor. Önde gelen kripto para birimi, fiyatı geçen ay 4.000 doların altına düşerek tarihi düşüşlerine tanık oldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version