Microsoft, Yeni Bitcoin (BTC) Madencilik Sistemini Patentledi 🔥🔥🔥

Microsoft yeni bir Bitcoin madencilik sistemi mi kuruyor?
Teknoloji devi Microsoft, belirli görevleri gerçekleÅŸtirirken insanları kripto para birimi ile ödüllendirmek için insan bedensel etkinlik verilerini kullanan yeni bir kripto para madenciliÄŸi çözümünün patentini aldı. Firma, 6 Nisan 2020'de yayınlanan bir rapora göre, yeni sistemin madencilik sırasında tüketilen hesaplama enerjisini azaltmayı ve madencilik sürecini daha hızlı hale getirmeyi amaçladığını söyledi. 

Yenilikçi Kripto Para Madencilik Sistemi


Patent belgesinde belirtildiği gibi Microsoft, bir reklam görüntüleme veya belirli internet hizmetlerini ve ödülleri kullanma gibi kendilerine sağlanan belirli görevleri yerine getirdiklerinde, beyin dalgası veya vücut ısısı gibi insan bedensel verilerini kaydeden yeni bir sistemin patentini aldı.

Madencilerin Bitcoin ( BTC ) madenciliği için pahalı donanım ekipmanı kullandığı Bitcoin blok zinciri gibi geleneksel kripto para birimi sistemlerinden farklı olarak , yeni sistem, kullanıcının vücut aktivitesine dayanarak üretilen verileri iş kanıtı (PoW) olarak kullanır ve böylece kullanıcıların bilişimsel olarak zor problemi bilinçsizce çözmeleri mümkün olur.

Sistem, madencilik sürecini hızlandırırken, dijital varlıkların madenciliği için gerekli hesaplama enerjisini azaltmayı hedefliyor.

Microsoft yetkilileri konuyla ilgili şunları söyledi:

Mevcut açıklamanın örnek niteliğindeki bazı uygulamaları, bir kullanıcıya sağlanan bir görevle ilişkili insan vücudu aktivitesini, kripto para sistemlerindeki madencilik sorunlarına bir çözüm olarak kullanabilir. Bazı geleneksel kripto para sistemleri için gereken büyük hesaplama işi yerine, kullanıcının vücut aktivitesine dayalı olarak üretilen veriler bir iş kanıtı olabilir ve bu nedenle bir kullanıcı hesaplamanın zor problemini bilinçsiz olarak çözebilir.

Dahası, belge ayrıca sistemin atanmış bir görevi yerine getirirken kullanıcının bedensel verilerini kaydetmek için birlikte çalışacak olan sensörlerden, sunuculardan ve donanımdan oluşacağını açıkladılar.

Ekip ise şunları ekledi:

Bir sunucu, kullanıcının iletişimsel olarak sunucuya bağlı olan bir aygıtına bir görev sağlayabilir. Kullanıcının cihazına iletişimsel olarak bağlanmış veya bunun içinde bulunan bir sensör, kullanıcının vücut aktivitesini algılayabilir. Kullanıcının cihazına entegre edilen bir kripto para birimi sistemi, vücut aktivite verilerinin kripto sistemi tarafından belirlenen bir veya daha fazla koşulu karşılayıp karşılamadığını doğrulayabilir ve vücut aktivite verileri doğrulanmış olan kullanıcıya kripto para birimi verebilir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version