Yeni Başlayanlar İçin Litecoin Nedir ve Nasıl Satın Alınır?

litecoin
Bu yazımızda özellikle yeni başlayanların epey işine yarayacağını düşündüğümüz Litecoin (LTC) nedir, ne gibi avantajları vardır, Litecoin ile Bitcoin arasındaki farklar nelerdir ve Litecoin (LTC)'i nasıl satın alınabileceğini anlatacağız. İyi okumalar. 😊

Litecoin Nedir?

Şu an CoinMarketCap'e göre dünyanın en büyük 7. kripto para birimi olan Litecoin, eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından 7 Ekim 2011 tarihinde GitHub aracılığı ile kripto para evrenine giriş yaptı. Tam 1 hafta sonra ise Litecoin ağı işlemlerine resmen başladı. LTC Blockchain teknolojisinde yeni bir bloğun oluşum süresi 2.5 dakika gibi bir süreye kadar düştü. Bu sayede scrypt algoritması, SHA-256 algoritmasının yerini almış oldu. 

Litecoin ve Madencilik Ödülleri


Litecoin (LTC) madencileri, oluşturdukları her blok için 12.5 Litecoin (LTC) ile ödüllendirilmektedir. Bu ödül miktarı tıpkı Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi 4 senede bir azaltılmak üzere yarı yarıya oranında azaltılır. Litecoin platformu, toplam olarak 84 milyon Litecoin (LTC) üretilmek üzere tasarlanmıştır. 84 milyon sınırı tam olarak Bitcoin’in 4 katına denk gelmektedir.

Litecoin'in Amacı


Litecoin (LTC), global olarak dünyanın her bir yanına ve tüm kullanıcılar tarafından çok düşük bir işlem ücreti ile para transferi yapmanızı sağlayan bir kripto para birimidir. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralarda da olduğu gibi merkezi otoriteye bağlı olmayan Litecoin, kaynak kodunun açık olduğu uluslararası bir ödeme sistemi sunmaktadır. LTC'nin kullandığı matematik altyapılı sistemi tüm ağı koruma görevini üstlenmektedir.

Litecoin (LTC)'in Sunduğu Avantajlar


Kripto paralar arasında yerini her geçen gün daha da sağlamlaştıran Litecoin, büyük depolama sistemi ve hızlı işlem onaylama süresi gibi özellikleri sayesinde 

epey bir avantaj sağlamaktadır. 

Litecoin (LTC)'in Bitcoin (BTC)'e Göre Farkları


BTC'de blok işleme süresi 10 dakika iken bu süre Litecoin ağında 2.5 dakika gibi bir süreye kadar düşmektedir. Bu süre farkından dolayı Litecoin, Bitcoin'e göre daha hızlı işlem onaylama gücüne sahiptir. LTC, "Proof of Work" olarak adlandırılan "iş kanıtı" algoritmasında SHA-256 yerine Scrypt algoritmasını kullanmaktadır.


Litecoin'in Bitcoin ile arasındaki en büyük farklardan biri mining algoritmasının, normal donanıma sahip bilgisayarlarla bile aralıksız olarak mining imkanı tanımasıdır. Aynı şekilde LTC, işlemlerin hızlı bir düzende onaylanmasını sağlayan altyapısı sayesinde en avantajlı durumda olan altcoinlerden birisidir. İşlemlerin hepsi yaklaşık 2.5 dakika gibi bir sürede onaylanmaktadır. Scrypt algoritmasını kullanan LTC, standart bir bilgisayarda GPU işlemcileri aracılığı ile kolaylıkla mining yapmanıza imkan tanır.

Litecoin (LTC) Nasıl Alınır?

Litecoin (LTC)'i satın alabilmeniz için Türk kripto para borsalarından Icrypex'i kullanabilirsiniz. Düşük komisyonlu ve 7/24 ilgili çağrı merkezi ve yatırımcılarını bilinçli birer yatırımcı haline getirmeyi amaçlayan eğitimleri sayesinde özellikle yeni başlayanlar için doğru bir başlangıç noktası olabilir.

Icrypex'ten banka transferi ile Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, MenaPay, BAT ve BiLira gibi kripto paraların alım satımı ve transferini gerçekleştirebildiğiniz gibi Icrypex'ten Papara aracılığı ile de kripto paralar satın alabilirsiniz.

Icrypex web sitesi:
Icrypex Telegram kanalı:
 Icrypex

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version