Koronavirüs Hayatımızı Değiştirdi ve Kripto Paraları Nasıl Etkiledi?

Koronavirüs Bitcoin ve altcoin'leri nasıl etkiledi?
Kriptosozluktv.com - Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid-19) pandemisi, pes edecek gibi görünmüyor. Milyonlarca insan mümkün olan en fazla bilgiyi bulmaya çalışırken en son haberleri takip ediyor - asıl amaçları COVID-19'un gezegenimizin olağan yaşamını nasıl değiştirdiğini bilmek. Gerçek şu ki, TV'nin gösterdiği tüm haberler esas olarak koronavirüs ve yaşamlarımızı nasıl etkilediğiyle ilgili. Artık hayatımızın değiştiğini inkar edemeyiz. Bir yıl önce yaşadığımız hayata ne kadar sürede geri dönebileceğimiz henüz bilinmiyor. Bazı uzmanlar, çok yakında sona ereceğini tahmin ederken, diğerleri 2020'nin dünya tarihinin en zor dönemlerinden biri olacağına inanıyor.

Hayat devam ediyor ve varlığımızı anlamlı ve kullanışlı hale getirmek için evimizden çalışıyoruz, günlük görevlerimize dikkat ediyoruz ve birbirimizden uzak duruyoruz. Kendini karantina almak özellikle başkalarının etrafında olmayı seven insanlar için o kadar kolay değildir. Bununla birlikte, içe dönük olanlar bile çok acı çekiyor çünkü etrafta olan şey oldukça iç karartıcı bir durum. Pandeminin en kötü kısımlarından biri, koronavirüs'ün dünya ekonomisini etkileyeceğini tam olarak anladığımızdır ve analistler, pandemi geçtikten sonra işsiz ve geliri olmayan çok sayıda insan olacağını düşünmektedir.

İnsanlar Nasıl Yaşıyor?


Doğru olup olmadığı birkaç hafta veya ay sonra netleşecektir. Yine de, diğer ulusların ne düşündüklerini ve nasıl hayatta kaldıklarını görebiliriz. Şimdiden bazı ülkelerdeki muhabirler ve stüdyolar, dünyanın dört bir yanındaki insanlarla deneyimlerini, endişelerini ve sıkıntılarını diğer ülkelerdeki izleyicileriyle paylaşmalarını istemeye başladı.

Araştırmalar şehirlerin boş olduğunu ve çevrede hiç kimse olmadığını gösteriyor. Bazı yerler tamamen terk edilmiş ve böyle bir dünyada yaşamak gerçekten üzücü. İyimserler en sevdikleri etkinlikleri uygulamaya devam ediyor. Bazıları hala köpeklerini gezdirmek ya da egzersiz yapmak için dışarı çıkıyor. Aile ve arkadaşlarla yüz yüze görüşemiyoruz, bu yüzden insanlar; çocukları, ebeveynleri ve çevresi ile temasa geçmek için çeşitli yazılım programları kullanıyor.

Maske takmak, karantina altındayken hepimizin izlemesi gereken başka bir kuraldır. Psikolojik olarak zor, özellikle de bunun yapıldığını fark ettiğimizde, çünkü tehlike o kadar korkunç ki birçok ülkede ölüm var. Haberleri izlemekten kaçınamayız çünkü ailemize ve kendimize tam güvenlik sağlamak için ne yapmamız gerektiğinin farkında olmamız önemlidir. Aynı zamanda, bu tür haberler beraberinde getirdiği olumsuzluğa duyarlı insanlar üzerinde olumsuz bir etki yapıyor.

Kripto Para Pazarındaki Değişiklikler


Bazı araştırmacılar, pandeminin iş alanlarını nasıl etkilediğini sormak için kripto paralarla uğraşan insanlarla iletişim kurmayı seçti. Çoğu lidere göre, önümüzdeki kaçınılmaz krizle başa çıkmaya hazır görünüyorlar. İşleri tamamen dijital. Merkezi olmayan ve iş adamlarının her türlü değişikliğe uyum sağlamasına izin veriyor. Verimliliğini kaybetmiyorlar ve yaptıkları uzaktan operasyonlar sayesinde işleri kar getirmeye devam ediyor. Kripto para toplulukları için negatif durum sadece bazı etkinliklerin ertelenmesi oldu.

Koronavirüs ve neden olduğu piyasa çöküşü birçok sektörü etkiledi, bazılarına ise kayıptan ziyade kâr getirdi. Önemli görünen şey, son olayların Bitcoin üzerinde ağır bir etkisi olması. Bitcoin diğer geleneksel varlıklarla kısa vadeli korelasyonunu ortaya koymuştur. Analistler, piyasanın kendisinin kripto para için birçok fırsat açabileceğini iddia ediyor. Amaçları paralarının değerini korumaksa yatırımcılar Bitcoin'i oldukça çekici bulabilirler.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version