Japonya: Değiştirilmiş Kripto Para Yönetmelikleri 1 Mayıs'ta Yürürlüğe Giriyor

Japonya: Değiştirilmiş Kripto Para Yönetmelikleri 1 Mayıs'ta Yürürlüğe Giriyor
Japonya'nın değiştirilmiş kripto para düzenlemeleri, 1 Mayıs 2020'den itibaren, kripto para birimi varlıklarının uygun bir şekilde sınıflandırılmasına odaklanan güncellenmiş hükümlerle bir aylık bir gecikmeden sonra yürürlüğe girecek.

Değiştirilmiş Kripto Para Yönetmelikleri


Hükümetin basın açıklamasına göre, Japonya'nın değiştirilmiş Ödeme Hizmetleri Yasası (PSA) ve Finansal Araçlar Değişim Yasası (FIEA) 1 Mayıs 2020'de yürürlüğe girecek.

Japonya parlamentosu, her iki yasanın da Mayıs ayının başında yürürlüğe girmesi bekliyor. Değiştirilen PSA, Japonya'daki kripto para borsaları için saklama gereksinimlerine odaklanıyor.

Yeni yasalara göre, kripto para ticaret platformları müşteri mevduatlarını nakit akışlarından ayırmayı kapsıyor. Bu nedenle, Japon kripto para birimi değişim platformlarının 1 Mayıs'tan itibaren tanınmış bir kripto para saklayıcısının hizmetlerini kullanması gerekecek.

Kripto para borsaları, bir saldırı durumunda tazminat olarak kullanılmak üzere güvenli yerlerde eşit miktarda depolanmış fon bulundurmalıdır. 2018'de Tokyo merkezli Coincheck, en kötü kripto para birimi hack saldırılarından birine maruz kaldı ve 500 milyon doların üzerinde NEM tokenini kaybetti .

Japonya'nın kripto para düzenleyici iklimini güçlendirmeye yönelik hamlesi, çok sayıda yüksek profilli kripto para birimi döviz korsanlarının doğrudan bir sonucudur. Ülkenin Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), zayıf güvenlik önlemleri konusunda sürekli olarak görev alışverişinde bulundu.

PSA, Japonya'daki kripto para sınıflandırmasının doğasına da değindi. Yeni kanunun gelmesinden önce, Japonya'daki düzenleyiciler kripto paraları "sanal para birimi" olarak sınıflandırmışlardı, ancak 1 Mayıs'tan itibaren Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve geri kalanı “kripto varlıklar” olarak bilinecek.

Japonya'da Sağlam Kripto Para Birimi Endüstrisine Doğru


PSA, tanım ve velayet gereksinimlerine odaklanırken, FIEA ilk madeni para teklifi (ICO) ve güvenlik belirteci teklifi (STO) piyasaları üzerinde durdu. Yeni FIEA'ya dayanarak, ICO'lar ve STO'lar artık elektronik olarak kaydedilebilir devredilebilir haklar oluşturmaktadır ve ana akım finansal araçlar için halihazırda mevcut olanlara benzer koyulmuş yönergeleri takip etmelidir.

Japonya'nın kripto para türevleri pazarı, Japon düzenleyicilerinin ülkenin kripto para birimi türevleri pazarına denetleme yapmaları için ilk girişimini işaret eden FIEA kapsamında da düzenlenecek.

FSA ve FIEA, Japonya'nın kripto para piyasası için, FSA'nın kripto para marjı ticaret kancasıyla 2-4x müşteri mevduatı arasında kaldıraç limitlerini gören yeni bir kılavuzun bir parçası.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version