İtalya'da bir Kasaba Koronavirüs ile Başa Çıkmak İçin Kendi Para Birimini Çıkarıyor

CBDC
İtalya'da küçük bir kasaba olan 550 kişi ile Castellino del Biferno, koronavirüs salgını sırasında yerel ekonomiyi destekleme yöntemi olarak Ducati olarak adlandırılan kendi para birimini basma kararı aldı.

İtalyan kasabası Castellino del Biferno, küresel salgının ardından yerel ekonomiyi desteklemek için para birimini basmaya başladı. İtalya, koronavirüs pandemisinin en çok etkilenen ülkeleri arasında. Castellino del Biferno Belediye Başkanı Enrico Fratangelo, fikirlerini test etme şansına sahip olmadan önce 12 yıldır para basmak için çalışıyordu.

Kasaba yerel ekonomiye yardım etmek için para basıyor


Belediye başkanı Enrico Fratangelo, yerel ekonominin durumun etkisine dayanabilmesini sağlamak için para bastıklarını söyledi. Bu ekonomi ne kadar küçük olsa da, barlar veya barlar düşünülmeden hala açık olan üç veya dört işletme olduğunu ekledi. Ducati olarak adlandırılan yerel para birimi, konut sakinlerine ekonomik ihtiyaçlara göre temel mallara harcanabilecek şekilde dağıtılıyor. Yani karışıklık yok, 1 Ducati'nin değeri 1 Euro'ya eşit. Belediye meclisi gıda damgaları basmak için hükümetten 5.500 € aldı ve kendi tasarruflarının eklenmesiyle kasaba çözümü finanse etti.

Merkez bankaları CBDC'leri araştırmaya devam ediyor 


Koronavirüs pandemisinin ortasında dijital ödeme araçlarının kullanımı, insanlar virüsün fiziksel para birimi yoluyla yayılmasından korktuklarından oldukça katlanarak arttı. Tüm dünyadaki merkez bankaları kripto para birimini ve kendi paralarını üretme biçimlerini araştırıyor. Çin, DC / EP olarak adlandırılan Yuan'ın dijital versiyonu üzerinde son beş ila altı yıldır çalışıyor. Şu anda, ulusal kripto para birimi dört şehirde test ediliyor. Kripto para haber sitesi Kripto Sözlük TV'nin 23 Nisan'da bildirdiği gibi, McDonald's, Starbucks ve Subway gibi firmalar da Çin'in kripto para birimini test etmek istiyor.

Yerel para birimi fikri daha önce İtalya'da 2016 yılında denendi. İtalya'nın güneyinde de Gioiosa, bir grup sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve sadece yerel mağazalarda kabul edilen yerel bir para birimi kullanıyor. "Bilet" olarak adlandırılan yoğun yerelleştirilmiş para kavramı, yerel işletmelerin yeni gelenlerle olası herhangi bir gerilimi ortadan kaldırarak faydalanmasını sağlamaktı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version