IOTA (MIOTA)'dan Büyük Hedef: 1.000 TPS!

miota
IOTA (MIOTA) Arjantin Topluluk Kümesi Buluşması'nın son baskısında dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) projesinin araştırma ekibi, IOTA ekosistemindeki mevcut durum hakkında birkaç fikir paylaştı.

IOTA Koordinatörü Ortadan Kaldırmaya Çalışıyor


Koordinatör "Good Guy Koordinatörü" olarak adlandırılan sanal buluşma, IOTA araştırma ekibinin bir üyesi olan Darcy Camargo ile başladı ve IOTA'nın tamamen ademi merkeziyetçi olma yolundaki bir sonraki adımın Koordinatörü kaldırmak olduğunu söyledi.

Koordinatörü kaldırmanın üç ana nedeni vardır - sorumluluk, ölçeklenebilirlik ve merkezileşme.

Şu anda, IOTA Vakfı tüm dolaşan MIOTA token'larından "sorumludur". Ancak, uzun vadede Vakıf, token sahiplerinin dijital token'larından sorumlu olmasını istiyor ve bunu başarmanın ilk adımı Koordinatörü ortadan kaldırmak olduğu ifade ediliyor.

Camargo, Koordinatör gibi merkezi bir varlığın varlığının da IOTA ağının ölçeklenebilirlik potansiyelini sersemlettiğini söyledi.

Ayrıca, Koordinatör belki de IOTA topluluğunun gerçek ademi merkeziyetçilik elde etmesini engelleyen en büyük engeldir. Koordinatörden efsanevi Koordinatöre geçiş, merkezden dağıtılmış IOTA ağının başlangıcını işaret edecektir.

İşletme Odaklı Koordinatör


Camargo, Koordinatörün kaldırılmasının "buzdağının sadece görünen kısmı" olduğunu söyledi. Koordisit uygulaması, ağı hızlı, güvenli, ölçeklenebilir ve tamamen merkezi olmayan hale getirmek için IOTA Vakfı'nın sıfırdan çalışmasına izin verecektir.

Bununla birlikte, Koordinatörün IOTA Vakfı'nın düzeltmek istediği tüm konuların gümüş mermisi olmadığını belirtmek gerekir. Koordisit, tek bir proje olmaktan ziyade sürekli gelişen bir projedir.

Vakfın planına göre, Koordisit iki versiyonda yayınlanacak. Koordisidin 1. sürümü İnsanların İnternetine (IoP), sürüm 2 ise Nesnelerin İnterneti'ne (IoT) odaklanacak.

Camargo, şu anda, saniyede 1.000 işlem (TPS) bant genişliğini sürdürebilecek merkezi olmayan bir ağ uygulamak ve kullanmak isteyen birkaç şirket olduğunu ekledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version