Hong Kong Bitcoin (BTC) Fonunu Onayladı!

Hong Kong Bitcoin (BTC) Fonunu Onayladı!
19 Nisan 2020'de yayınlanan bir Bloomberg raporuna göre, Hong Kong merkezli Venture Smart Asia Ltd. şirketi, ülkenin ilk yıl 100 milyon doları hedefleyen onaylanmış ilk kripto para fonunu başlattı. Fon, kurumsal yatırımcılara portföylerine bir miktar Bitcoin (BTC) maruziyeti eklemeleri için resmi bir fırsat sunuyor.

Hong Kong Regülatörü Bitcoin Fonunu Onayladı


Küresel kripto para birimi ekosistemi için cesaret verici bir gelişme olan Venture Smart'ın Blockchain kolu olan Arrano Capital, Bitcoin fonunun piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Konuya yakın kaynaklar başına, firmanın BTC fonu, Hong Kong'un dijital varlıklarla başa çıkabilmesi için düzenleyici ve lisanslama engellerini başarıyla ortadan kaldırdı.

Hong Kong'un finansal düzenleyicisinin - Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (SFC) bir Bitcoin fonunu onayladığı ilk örnek olduğu unutulmamalıdır. Hong Kong, uzun zamandır dünya çapında kripto para şirketleri için bir ilgi alanı olmuştur.

SFC'nin daha önce birkaç kripto varlık yöneticisine ülkedeki işlerini yürütmeleri için lisans verdiğini vurgulamakta fayda var. Bununla birlikte, hiçbiri kurumsal yatırımcılara yönelik saf kripto para fonları sunmak için tüm kriterleri karşılamadı.

Düzenleyici onaylı bir Bitcoin fonu, muhtemelen dijital varlık fonlarıyla uğraşırken genellikle çitin üzerinde kalan kurumsal yatırımcılara hitap edecek. Fon açılışta herhangi bir hedef belirlememiş olsa da, Arrano Capital, ilk yıl içinde yönetim altındaki toplam varlıklarda 100 milyon doları aşacağından emin görünüyor.

Arrano Capital Yatırım Sorumlusu Avaneesh Acquilla, firmanın bu yıl bir kripto paralar ile ilgili başka bir fon başlatmayı başardığını söyledi.

Ve sözlerine ekledi:

Alternatif bir değer deposu olarak giderek Bitcoin (BTC)'e odaklanan profesyonel yatırımcıların pazar talebini karşılamak için bu fonu başlatmaya karar verdik. Nihayetinde BTC'nin geniş çapta kabul görmesi ve insanların buna güvenmesi için düzenleme yapılması gerekiyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version