Hollanda: Merkez Bankası CBDC Geliştirmesinde "Lider Rol" Oynamak İstiyor

21 Nisan 2020'de Hollanda merkez bankası - De Nederlandsche Bank (DNB) - Hollanda merkez bankası kripto para birimini (CBDC) geliştirme planlarını ima etti. Özellikle, ülkenin Apex bankası CBDC'nin gelişiminde bir dünya lideri olmak istediğini belirtti.

Hollanda CBDC


Oldukça güçlü bir tonda, Hollanda merkez bankası Salı günü ülkede fiziksel nakit kullanımının "açıkça azaldığını" söyledi. Fiziksel nakit kullanımı, çeşitli dijital ödeme uygulamalarının yükselişinden bu yana düşüş eğilimindedir. Bunu devam eden COVID-19 salgını ile birleştirin, nakit gibi fiziksel bir para birimi kullanımı daha da düştü.

Hollanda Merkez Bankası hem vatandaşların hem de firmaların ödeme davranışlarının değişen ihtiyaçlarına uygun olabilecek bir CBDC'nin geliştirilmesini düşünüyor.

Konuya yakın kaynaklara göre, DNB CBDC'leri merkez bankası ile bireyler ve tüzel kişiler tarafından tutulacak hesaplar olarak tasarlıyor.

DNB, CBDC Geliştirmesinde "Lider Rol" Oynamak İstiyor


Dijital ödemelere doğru artan kaymayı gözlemleyen DNB, Avrupa'da CBDC'nin geliştirilmesi yarışında "öncü rol" oynamak istediğini belirtti.

Banka yetkilileri özellikle şunları söyledi:

CBDC konusu bugüne kadar Hollanda diğer bazı Euro bölgesi ülkelerinden daha fazla kamuya açık hale geldi ve ödemelerimizin daha büyük bir kısmının dijital olması da dahil. Bununla birlikte, CBDC'nin potansiyel tanıtımına karar verecek olan Eurosystem olduğu göz önüne alındığında, tartışma Euro bölgesinde daha geniş çapta yapılmalıdır. Ek Avrupa düzenlemeleri de gerekebilir.
Merkez Bankaları Kendi CBDC'sini Tanıttı

Yakın geçmişte, dünyadaki bazı merkez bankaları kendi CBDC'lerini başlatmaya ilgi gösterdiler.

Anlaşılmaz bir şekilde Çin, CBDC'lerin kitleler arasında kullanılmasının uygulanabilirliğini ve fizibilitesini test eden çeşitli pilot projelerle CBDC yarışına liderlik ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version