Ham Petrol Fiyatları Düşüyor, Bitcoin Onunla mı Düşüyor?

Ham Petrol Fiyatları Düşüyor, Bitcoin Onunla mı Düşüyor?
Ham petrolün fiyatı tarihte tanık olunmamış şekilde düşüyor. BTC / USD 7 bin doların altına düşse de, Bitcoin (BTC)'in bir Ayı koşusuna girdiğini düşünmek doğru olmayabilir.

Daha önce hiç görülmemiş ham petrol fiyatları sadece Finansal piyasaları değil, aynı zamanda birçok ekonomiyi de etkiledi. BTC 7 bin doların altına düştüğü için Pazartesi günü olası bir 'Boğa koşusunu' sona erdirdi. Bitcoin (BTC) bugün daha da düştü. Bitcoin için gün aralığı 6.774.48 dolar - 6.922.31 dolar.

BTC / USD Teknik Analizi

TradingView.com'da BTC / USD grafiği yayımlandıİşte Bitcoin için dört saatlik zaman aralığı grafiği.

Büyük kırmızı mumlar, büyük ölçüde perakende yatırımcılar tarafından yapılan panik ve kâr durumunu göstermektedir. Bu kırmızı mumlarla ilişkili büyük hacimler de BTC yatırımcıları için kasvetli bir manzara.


BTC / USD şu anda bu desteğe çok yakın duruyor. Bu desteğin altına düştüğünde, Bitcoin 6.568 dolara düşebilir.
BTC / USD'de daha fazla bir düşüşün yakında gerçekleşmesi daha olasıdır. Hareketli Ortalama göstergeleri kısa vadede "güçlü satış"a işaret ediyor.

Ham Petrol düşmeye devam ederse Bitcoin gerçekten düşecek mi?

Ham Petrol'e olan talep gerçekten çok düşük. Koronavirüs (Covid-19) dünyanın henüz hiç gözlemlemediği bir aşamaya ulaşmasına neden oldu. Bitcoin (BTC) olası bir boğa koşusunu kaybetti gibi görünüyor.

Bununla birlikte, ham petrolün çok sayıda ticari kullanıma sahip olduğunu anlamak önemlidir. Böylece, gerçek talep ve gerçek arz burada tehlikede. Ancak, Bitcoin söz konusu olduğunda, ticari kullanım neredeyse göz ardı edilebilir. Günlük kullanım için hiçbir endüstri Bitcoin'e bağlı değildir. Bu nedenle, BTC / USD'deki son düşüşün ham petrolden çok yatırımcı paniği ile ilgisi var.

BTC / USD daha da düşebilir, ancak bu sadece ağır satıştan kaynaklanacak ve ham petrolle doğrudan ilişkili olmayacaktır. Mevcut makroekonomik koşulları ve yüksek oynaklığı göz önünde bulundurmak, yatırımcıların gereksiz yere riskli işlem yapmaya gitmemesi şarttır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version