Facebook, Libra Projesi İçin İrlanda'da 50 Kişiyi İşe Almayı Planlıyor

Facebook, Libra Projesi İçin İrlanda'da 50 Kişiyi İşe Almayı Planlıyor
Sosyal medya devi Facebook, kripto para projesi Libra için bu yılın sonuna kadar İrlanda'da 50 kişiye kadar işe almayı planlıyor.

The Irish Times raporuna göre, sosyal medya devi Facebook, tartışmalı kripto para birimi projesi Libra için İrlanda'da 50 kişiye kadar iş imkanı vermek istiyor. Daha önce Libra Derneği Libra'nın teknik incelemesinde değişiklikler olduğunu açıklamıştı. Libra, Facebook projeyi geçen yıl Haziran ayında duyurduğundan beri dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler arasında tartışma konusu oldu. Şirket bu yıl projenin başlatılması konusunda ısrar ediyor.

Libra Derneği, kripto para projesine devam etmek için aktif olarak çeşitli alanlarda uzmanları işe alıyor.


Calibra'daki operasyonlar müdürü Laura Morgan Walsh, küresel belirsizlik zamanında Dublin'de bulunan ekibe yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi ve sözlerine şunları ekledi:
Calibra cüzdanını destekleyen operasyon ekibimizi genişletmek için dolandırıcılık, uyumluluk, işgücü yönetimi ve müşteri hizmetleri konularında aktif olarak uzmanlar alıyoruz
Haberler, şirketin kripto para projesinde birkaç değişiklik ortaya çıkmasından birkaç gün sonra geliyor.

Libra Derneği önerilen stabilcoin projesinde bir dizi yeni değişikliği açıkladı. Değişikliklerden bazıları, çoklu para biriminin yanı sıra bir dizi tek para birimi istikrarlı parasının geliştirilmesini içeriyordu. Dernek ayrıca projenin ağını "izinsiz" olandan "piyasa odaklı açık ve rekabetçi" bir ağa geçireceğini de ortaya koydu. Facebook projede %10'dan az katkıda bulunduğunu açıkladı.

Facebook projeyi Haziran 2019'da duyurduğundan beri, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerden sert eleştiriler aldı ve bazı düzenleyiciler Facebook'un ülkelerinde dijital para birimini çıkarmasına asla izin vermeyeceklerini açıkladı. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, kripto para projesini savunmak için ABD Kongresi'nden önce ifade vermek zorunda kaldı. Bu yılın başlarında PayPal, Mastercard, Visa ve diğerleri de dahil olmak üzere birkaç önemli ortak projeden çekildi. Bununla birlikte, Facebook bu yıl bitmeden kripto para birimi projesini başlatmaya kararlı. Düzenleyiciler, Libra'nın bir ülkenin mali egemenliğini nasıl tehdit edebileceği konusunda endişe duymuşlardı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version