Dünyaca Büyük Yapımlarda Bitcoin (BTC)'in Yeri 😎

BTC
Kriptosozluktv.com - Bitcoin (BTC)'in yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi var; günlük yaşamımıza iyi tasarlanmış yaygınlığını göz önünde bulundurursak bu kadar kısa bir geçmiş gerçekten tuhaf. Bitcoin günümüzde günlük yaşamımızın pek çok yerine nüfuz etmektedir. Filmler ve TV şovlarında da görüyoruz. Artık sadece kanun koyuculara ve kara para aklayanlara hitap eden "gizli, anti-konformist" para olarak görülmüyor.

Ana akım kültürün toplumsal düşünceyi etkilemesi inanılmaz. Dijital varlığın kitlesel olarak benimsenmesi artmaya devam ederken, mevcut kültürdeki bu BTC başka yerlerde hiç duymamış olabilecek kişilerin haberi olması neredeyse kaçınılmaz.

Kayıtları inceledik ve dünyanın en beğenilen filmlerinde ve TV şovlarında, Bitcoin ile ilgili replikleri sizler için derlemeye çalıştık. Umarım hoşunuza gider! Hadi şimdi Bitcoin (BTC)'in geçtiği birçok sahneye bakalım.


Henüz izlemedin mi? -Spoiler içerir-

The Simpsons


Görünüşe göre dünya çapında en uzun animasyon TV şovunda büyük bir kripto para hayranlığı var. Homer ve birkaç karakter daha birkaç kez kripto paraya karşı duyarlılıklarını gösterdiler.

Bölüm 7, Sezon 25: Yellow Subterfuge


Lisa, Klown Krusty'ye gider ve beş parasız olup olmadığını sorar. Klown Krusty ise Lisa'ya şöyle yanıt verir: “Evet, ve tüm bunlar midillilerde kesinlikle kötü şans, Bitcoin (BTC) pazarında daha kötü şans ve daha büyük bir bookmark firmasında önemli bir pay."

Bölüm 1, Sezon 26: Clown in the Dumps

Çizgifilmin bu bölümünde, meşhur lise saldırganı Corky James "Jimbo" bu bölümde bir konuşma balonu ile birlikte görselleştirildi: "Bana öğle yemeğinin parasını online olarak gönder!" ve büyük harflerle reklam panosunun en alt kısmında. "BITCOIN KABUL EDİLİR" yazıyordu.

Aslında en iyi kullanım durumu değil, ama okulda zorbalığın zamana göre hareket ettiğini görmek güzel. Herkesin BTC'yi de kullanabileceğini gösterir.

Accepting Bitcoin
Startup (Dizi)

Hit serisi Startup, dijital para biriminin geliştirilmesi üzerinde ortak bir hedefle bir araya gelen bir grup insanı gösterir. Başından beri, işi başlatmak için kullanılan tohum parası aldatıcı bir şekilde elde edildiğinden, hikayeleri yasa dışı sebeplerden dolayı bozulur.

CNBC ile yaptığı konuşmada toplumun dijital varlıkları duyduğunu, ancak hala nasıl çalıştığını bilmediklerini söyledi. Bu, "Bir hikayeyi takip edebilecekleri ve özel bir bakış açısı edinebilecekleri bir teknik."

Bu dizi, kripto para dünyasında, aynı zamanda kullanılan birçok aksiyon odaklı senaryo ile düşündürücü bir bakış sunuyor.
Family Guy

Peter Griffin, Lois Griffin'den şunları duyuyor: “Her ay fonlarımız gittikçe azalıyor. Bu ailenin geleceği için bir finansal plan yapmak için mutlaka daha iyi bir yol bulmamız gerekiyor." Peter ise şu şekilde cevaplıyor: "Bitcoin!" Sonra Lois "Ne?" diye cevap veriyor. Peter ise "Bilmiyorum" diyor. 


Bahsedildiği ölçüde tarafsızdır, ancak BTC'nin güvenli bir varlık olarak algılanmasını ifade eder.
Crypto

2019 filmi kara para aklama (AML) uzmanı Martin Duran "Marty"'nin hayatına odaklanıyor. Potansiyel bir müşterinin AML yönergelerini ihlal ettiğine dair bir rapor oluşturduktan sonra neredeyse görevden alınır, ancak sonrasında büyük şehrin dışındaki memleketindeki küçük bir şubeye indirilir.

Bir bilgisayar geek'i haline gelen, belirteçleri karmaşa ile ayakta kalan bir çocukluk arkadaşı ile yeniden bir araya geldikten sonra, diğer ahlaksız AML işlemlerini keşfetmek için bankaları hacklemeye başlarlar.

Deadpool

Belki de en sade Bitcoin (BTC) sözlerinden biri Marvel'ın gişe rekorları kıran filmi olan Deadpool'da gerçekleşti. Wade Wilson'ın ziyaret ettiği barın sol üst köşesinde, bir BTC çıkartması görünüyor.

BTC
Spider-Man: Into the Spider-Verse

İşte içinde Bitcoin geçen ve çok daha fazla sevdiğimiz bir Marvel filmi. Bitcoin (BTC) ile ilgili bir haber ekranında alt yazı geçiyor.

BTC
Mr. Robot

Ödüllü dizinin ikinci sezonunda, üstün yeteneklere sahip bir hacker olan Elliot Alderson, kendi dijital para birimi olan "mixer"i üretiyor.

BTC
Travelers

Travelers, 2016 yılında yayın hayatına başlayan, bilim-kurgu kategorisi içinde varlığını devam ettiren, ABD yapımı bir dizi. Şimdi beraber diziden bir sahneye bakalım. 😊

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version