Çin'in Blockchain Komitesine Tencent, Huawei ve Baidu Yöneticileri Katıldı!

Tencent huawei baidu
Çin merkezi hükümeti, endüstriyel standartları belirlemek için çalışmak üzere ulusal bir Blockchain komitesi oluşturdu. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) 13 Nisan'da "Ulusal Blok Zinciri ve Dağıtılmış Defter Teknolojisi Standardizasyon Teknik Komitesi Oluşturulması Hakkında Kamu Bildirimi" hakkında bir bildirim yayınladı.

Komite; siyasi, endüstriyel, akademik ve araştırma organizasyonları da dahil olmak üzere farklı geçmişlere sahip 71 kişiden oluşacak. Komite, MIIT bakanı Chen Zhaoxiong ve Çin merkez bankası dijital para enstitüsünün başkan yardımcısı Di Gang da dahil olmak üzere hükümet personeli olan beş başkan yardımcısı tarafından yönetilecek.

Diğer komite üyeleri arasında Baidu, Tencent, Huawei, Pekin Üniversitesi, Tsinghua Üniversitesi, Fudan Üniversitesi gibi tanınmış Çin kurumlarından yöneticiler bulunmaktadır. Bakanlık ayrıca 12 Mayıs 2020 tarihine kadar komite üyeleri hakkında kamuoyu geri bildirimi istiyor.

Çin'in Blockchain'i Benimsemesi
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ekim 2019'da ülkesinin Blockchain teknolojisinin gelişimini hızlandırması gerektiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı, ülkenin yenilik zinciri yeteneğini geliştirmek için Blockchain teknolojisi ile ilgili temel araştırmaları güçlendirmenin gerekli olduğunu, ülkenin Blockchain endüstrisinde lider konuma gelmesi gerektiğini vurguladı.

Çin ayrıca Çin Devlet Borsası Devlet İdaresi başkan yardımcısının Facebook'un Libra stabilcoin planlarını açıklamasından kısa bir süre sonra bu teknolojileri kullanmanın planlandığını açıkladığı için sınır ötesi finansmanda Blockchain ve yapay zeka uygulamasını araştırıyor.

Huawei Blockchain Yolunda

Çin'in güney Guangdong eyaletindeki Shenzhen Nanshan hükümeti, yakın zamanda elektronik devi Huawei Technologies ile bir bilgi teknolojisi merkezi kurmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu ve bölgedeki Blockchain, yapay zeka gibi teknolojilerin uygulanmasını hızlandırdı.

Nanshan hükümeti ve Huawei arasındaki ortak çabalar sayesinde yıkıcı teknolojilerin uygulanmasını hızlandırmak için FinTech çözümlerini ve geliştirmesini keşfedecek. Bankalar, sigorta, menkul kıymetler ve üçüncü taraf ödemeleri dahil finansal uygulamalar da Huawei'nin Kunpeng yapısına göre incelenecektir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version