Cardano (ADA) Shelley Era'ya Yaklaşıyor ❗

cardano ada kripto para
ADA Altcoin'e güç veren dağıtılmış defter teknolojisi ( DLT ) projesi olan Cardano, Shelley ana ağının ilk bloğunun özel beta'da çıkarıldığı için Shelley dönemine doğru yolculuğunda bir başka önemli dönüm noktasına ulaştığını açıkladı.

Cardano Mines Shelley'nin Genesis Bloğu


Geçtiğimiz haftalar, merkezi olmayan blok zincir ağı ve kripto para birimi olma arayışlarında birbiri ardına önemli bir başarıya ulaşmaya devam ettikleri için tüm Cardano ekosistemi için oldukça olaylı ve heyecan vericiydi.

IOHK CEO'su Ethereum ve ekibinin kurucu ortağı Charles Hoskinson için bir başka heyecan verici gelişmede, Shelley mainnet hakkında çok konuşulan genesis bloğu özel bir test ortamında başarıyla çıkarıldı.

Cardano, geçen Eylül ayında ağ bağlantılı Shelley test ağını başlattı ve ekip, test ağının Ouroboros Genesis konsensüs algoritmasının ilk merkezi olmayan uygulaması olduğunu açıkça belirtti.

Farkında olmayanlar için, Cardano Shelley dönemi bir dizi heyecan verici özellik ve tam merkezsizleştirme başlatacak. Cardano, eğer her şey planlandığı gibi giderse Shelley Cardano'yu diğer Blockchain projelerinden 50-100 kat daha merkezi hale getireceğini söylüyor.

Cardano ekibi şu şekilde ekledi:

Şu anda Cardano ana ağı, ağdaki tüm düğümler Cardano Vakfı, IOHK veya EMURGO tarafından kontrol edilen birleşik bir model üzerinde çalışıyor. Bir proje olarak, birincil hedef, düğümlerin çoğunluğu topluluk tarafından yürütülen, tamamen ademi merkeziyetçiliktir. 
21 Nisan 2020'de Hoskinson, Byron'dan Shelley'ye cüzdan geçiş sürecini açıkladı ve mevcut tüm Cardano cüzdanlarının, staking ve delegasyona katılmalarını sağlamak için Shelley'nin BECH32 adres formatına geçirilmesi gerektiğini açıkça belirtti.

Shelley Yükseltme Aşamalarla Gerçekleştirilecek


Cardano ekibi ayrıca, Shelley'in sorunsuz bir geçiş sağlamak için birkaç aşamada sunulacağını kategorik olarak belirtti.

Kapalı test aşamasını, kullanıcıların Shelley ana ağı yayınlanmadan önce Byron'dan Shelley'ye geçiş yapabildikleri hibrit aşama izleyecek.

Kriptosozluktv.com'da yazının yazıldığı sırada ADA'nın fiyatı 24 saatlik zaman diliminde yüzde 4.09 oranında arttı ve CoinMarketCap'te görüldüğü gibi 0,047 dolarlık piyasa değeriyle el değiştiriyor ve 1,23 milyar dolarlık bir piyasa değerini korumaya devam ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version