Çalınan 25 Milyon Dolarlık Bitcoin ve Ethereum İade Edildi!

Çalınan 25 Milyon Dolarlık Bitcoin ve Ethereum İade Edildi!
DeFi protokolünden 25 milyon dolarlık Bitcoin ve Ethereum çalan bilgisayar korsanı, çaldığı kripto paraları iade etti. Kripto paraların iadesi ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak izlerini örtmede kapsamlı bir eksikliğin, daha fazla araştırmayı önlemek için saldırganın çalınan kripto paraları iade etmesine yol açtığından şüpheleniliyor.

Çin DeFi kredi platformu, dForce, yaklaşık 25 milyon dolarlık hırsızlık sonrası kripto paralarına kavuştu. Saldırganın izini kaybettirememesi ve saldırganla bağlantılı meta veriler saldırganın olası kimliği hakkında çok fazla veri sunması nedeniyle gerçekleşiyor.

Saldırgan, yalnızca bir VPN kullanarak merkezi olmayan bir ağ kullanamadı. Bu, üç borsa etkileşimi ile bağlantılı olan IP adresini görünür hale getirdi. Saldırganın ekran çözünürlüğü ve sistem dili ayarının yanı sıra bir Mac kullandığı da bilinmektedir. Soruşturmalar devam ederken, saldırganın fonları hoşgörü umuduyla iade ettiğine inanılmaktadır.

Dragonfly Capital Yönetici Ortağı Haseeb Qureshi, bunu şimdiye kadar gördüğü “en dramatik bug ödülü” olarak nitelendirdi.

Saldırı, sadece birkaç gün önce Multicoin Capital tarafından yönetilen 1.5 milyon dolarlık fon toplayan dForce'a bir darbe.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version