Bitcoin Neden Ödeme Sistemi Olarak Kullanılmalı? İşte 5 Neden!

Bitcoin ödeme yöntemi olarak kullanılabilir m?
Bu hafta Icrypex'in hazırladığı, Bitcoin'in alışverişlerde kullanılabilmesi için belli başlı nedenleri anlatan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz, yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz: https://bit.ly/2xxy0OX

Düşük maliyetli ve uluslararası işlem yapılabildiğinden dolayı gelecekte Bitcoin, küresel ödeme ağı olarak kullanılabilir. Business Insider araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre; Bitcoin'in, ilerleyen dönemlerde kredi kartları, Western Union veya PayPal gibi tüm ödeme sistemleri için bir tehdit oluşturacağı ve onlara ciddi bir rakip olacağı vurgulanarak, bu öngörünün gerçekleşme nedenleri 5 başlık altında açıklanmıştır.

1. Kullanıcı Gizliliği

Bir kullanıcı kendi Bitcoin işlemlerini gönüllü olarak yayımlamadığı sürece, tıpkı nakit satın alımlar gibi satın alma işlemleri hiçbir zaman kişisel kimliğiyle ilişkilendirilmez ve kolayca izlenemez. Aslında, kullanıcı alımları için oluşturulan anonim Bitcoin adresi her bir işlemle değişir. Bu, Bitcoin işlemlerinin gerçekten anonim veya tamamen izlenebilir olmadığı anlamına gelmez, ancak bazı geleneksel ödeme şekillerinden çok daha az kişisel kimlikle bağlantılıdır.

2. Bitcoin Ölçeklendirilebilir

Toplam miktarı 21 milyon olan Bitcoin'in her biri 100 milyon parçaya bölünebilir, böylece küresel ödeme teknolojisi olarak kullanımı karşılayacak yeterli sayıyı sağlayabilir.

3. Eşler Arası Odak

Bitcoin ödeme sistemi tamamen eşler arasıdır, yani kullanıcılar herhangi bir harici kaynak veya otoritenin onayına gerek kalmadan dünyanın her yerinden ağdaki herhangi birine ödeme gönderebilir veya alabilirler. Kullanıcılar, banka veya hükümet gibi bir aracı kurumla uğraşmadan paralarını nasıl harcadıklarını da kontrol edebilirler.

Icrypex'in blog yazısının tamamı için tıklayın: https://bit.ly/2xxy0OX
Icrypex Telegram: http://bit.ly/icrypextelegram
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version