Bitcoin (BTC)'i İkinci Çeyrekte Neler Bekleyebilir?

2020 Bitcoin tahminleri neler?
Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)'e tarihsel olarak baktığımızda Bitcoin yılın ikinci çeyreğinde oldukça iyi bir performans sergiliyor. Son altı yılın beşi, Nisan ve Temmuz ayları arasında önde gelen kripto para birimi deneyim fiyat kazançlarını gördü.

Yıla iyi bir başlangıçtan sonra, koronavirüsün yayılması yaşayan hafızadaki birkaç şey gibi piyasaları bozdu. Hemen hemen her şey bir hit aldı - hisse senetleri, altın, petrol ve hatta kripto para birimleri. Bu arka plana dayanarak, bu ikinci çeyreğin Bitcoin için başka bir iyi dönem olup olmayacağı görülüyor.

İkinci Çeyrekte BTC Fiyat Artışı Görecek mi?


2020'nin ilk çeyreği bugün sona eriyor. Yılın baskın teması açıkçası koronavirüsün yayılması ve onun gezegendeki hemen hemen her pazar üzerindeki ekonomik etkisi idi. Bitcoin katliamdan zarar görmeden kaçamadı. Dijital para birimi, bazı borsalarda yıllık yüksek seviyesi olan 10.400 dolara ulaştıktan kısa süre sonra on milyarlarca dolar kaybetti. Yazının yazıldığı sırasında,  Bitcoin 6.230 dolar civarında işlem görüyor. Bu da yılın açılışından beri bu yüzde 11'den fazla bir düşüşü temsil ediyor. Çarşamba günü yeni bir çeyrek başlayacak olan kripto para gözlemcileri, Nisan başından Haziran sonuna kadar Bitcoin'in tarihsel performanslarını izliyor. CoinCorner CEO'su Danny Scott'ın aşağıdaki tweet'te vurguladığı gibi, Bitcoin fiyatları ikinci çeyrekte yükseldi. 2014 yılından bu yana, 2018 hariç hepsi Bitcoin için ikinci çeyrek kazançları gördü. Yıl, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini izledi ve Bitcoin’in tarihindeki en istikrarlı düşüş dönemlerinden biri yaşandı.

Özellikle yükselişli ikinci çeyrek performansları olan yıllar 2017 ve 2019'du. Birincisi, BTC'yi 20.000 doların biraz altında gören ve ikincisi, fiyatın ikinci çeyreğinin sonuna kadar neredeyse 14.000 dolara ulaştığını gösteren bir boğa koşusu yaşadığı yıl oldu.

Bazı kripto para endüstrisi analistleri, merkez bankasının virüse verdiği yanıtların Bitcoin gibi kıt varlıkları daha çekici hale getireceğini düşünüyor. Dünyanın farklı ülkelerinde basılan trilyonlarca dolar, bir ekonomideki diğer her bir para biriminin satın alma gücünü azaltıyor ve bu nedenle, mevcut sistem için paralarına en çok dikkat edenler tarafından finanse edilen bir kurtarma sistemidir.

Benzer şekilde, şu anda birçok kişinin Bitcoin fiyatının oldukça düşük seviyelerde işlem görmesiyle, bu Mayıs ayında tarihi yarılanma olayına yol açacağını düşündüğü için, büyüme için çok fazla alan var. Birçok endüstri gözlemcisi Bitcoin arzına yapılan ani şokun daha yüksek fiyatlar için bir katalizör olacağına inanıyor.

Tabii ki, ekonomiler, koronavirüs ve Bitcoin sayesinde daha geniş pazarlardaki oynaklıktan bağışıklıktan başka bir şey olduğunu gösteren bir durma dışında herkese öğütülürken, önümüzdeki üç ay boyunca piyasaya ne kadar yeni sermaye aktığı görülüyor. Hareket kısıtlamalarının ne kadar süreceği konusunda net bir fikir birliği olmaksızın, işlerin normalleşmesi bir 3 aya daha mal olabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version