Bitcoin Balinaları Uyarıyor: Fiyattaki Artış Organize Bir FOMO

bitcoin yükseliyor
Bitcoin balinaları, lider kripto para birimi Bitcoin fiyatındaki son artışın sahte ve bir "organize FOMO" olduğuna inanıyor. Bitcoin fiyatı son yedi günde neredeyse %30 arttı.

Son zamanlarda Bitcoin fiyatındaki büyük artış, bazı BTC balinaları tarafından sahte olarak kabul edildi. Anti-ralli Bitcoin pozisyonlarından aylık 20 milyon dolarlık zararın üzerinde oturan tanınmış bir tüccar, potansiyel boğa tükenmesi hakkındaki inancını dile getirdi. Diğer birkaç BTC balinası, devam eden boğa koşusunun sahte olduğuna inanıyor.

Ayrıca; %50 indirimle Bitcoin nasıl alınır?

BTC balinası, büyük oyuncuların küçük tüccarları manipüle ettiğini iddia ediyor


Tanınmış bir Bitcoin tüccarı, büyük oyuncuların Bitcoin halving (bölünme)'sini kullanarak küçük tüccarların pazara girmesi için onları manipüle ettiğini iddia etti. Birçok tüccar, Bitcoin halving'inin gelecekte Bitcoin'i daha değerli hale getireceğini gelecek yıl 100.000 dolarlık bir fiyat hedefi bile vereceğini öngörüyor.

Bununla birlikte, bazı tüccarlar Bitcoin yarıda kalmanın abartılı olduğuna inanıyorlar.

Madencilerin Bitcoin halving'inden sonra bırakma riski var


Bitcoin halving olayı, kısa vadeli riskler getiriyor. Madenciler, dolar bazlı madencilik ödülleri önümüzdeki ay yarı yarıya azaldığı için madenciliği bırakma riski taşıyor. Bu nedenle, işletme maliyetlerini karşılamak için, BTC madencilerinin kripto para birimini daha yüksek fiyata satmaları gerekiyor. Her blok için Bitcoin ödülü, gelecek ay yarılanma sonrası 12.5 BTC'den 6.25 BTC'ye düşecek. Bazı trader'lar, yarıya inmeden önce 10.000 doların üzerinde bir yukarı yönlü momentum konusunda olumlu düşünüyorlar. Bu eşi benzeri görülmemiş zamanlarda, küresel salgın nedeniyle, fiyatın yarıya inmeden sonra nasıl tepki vereceğini tahmin etmek zor.

Pandemi devam ettikçe tüm dünyadaki ekonomik kriz bitmeyecek gibi görünüyor. Ancak, birçok ülkede şu anda ticari kısıtlamaları kaldırma ve ekonomiyi yeniden canlandırma çalışmaları başlıyor.


1 Bitcoin kaç dolar?

12 Mart tarihinde 1 Bitcoin 3.800 dolara kadar düşmüştü, yazının yazıldığı sırada ise Bitcoin fiyatı 8.800 dolar civarında değişiyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
bitcoin yükseliyor
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version