Ukrayna Vatandaşlarına Vergi Amaçlı Bitcoin (BTC) Varlıklarını Bildirme Yetkisi Verdi

Ukrayna Vatandaşlarına Vergi Amaçlı Bitcoin (BTC) Varlıklarını Bildirme Yetkisi Verdi
Kripto para birimleri için bir düzenleme de Ukrayna'dan geldi. Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NAPC), kripto para birimlerini maddi olmayan duran varlık olarak ilan etmek için açık kurallar tanımladı. Bu nedenle, ülkedeki vergi mükellefleri, kripto para varlıklarını bu yönergelere göre bildirmekle yükümlüdür.

NAPC, Kripto Para Bildirgesine Yönelik Kuralları Tanımlıyor


Rapora göre, yolsuzluğun önlenmesi için Ukrayna'nın Ulusal Ajansı (NAPC) ülkedeki maddi olmayan varlığın bir türü olarak kripto paraların bildirilmesi için net kuralları sıraladı.

Bildirildiğine göre, NAPC'nin yeni kuralı Finansal Eylem Görev Gücü'nün (FATF) tavsiyelerine uygun görülüyor. Ulusal yolsuzlukla mücadele ajansı, kripto para birimlerinin, Bitcoin ve altcoinlerin transfer edilebileceği, dijital formatta ticareti yapılabileceği ve ödemeler için kullanılabileceği veya ödemeler için kullanılabileceği için dijital bir değer ifadesi olduğunu savunuyor.

Daha da önemlisi, NAPC'nin yeni kuralları bireyleri kendileri veya aile üyeleri tarafından tutulan kripto para birimlerini bildirmeye mecbur kılıyor ve beyanda kripto para varlığının adı, en son satın alındığı tarih, satın alınan kripto para sayısı ve raporlama döneminin son günü olan fiyat geçerlidir.

Dahası, bu varlıkların değeri raporlama döneminin son gününde olduğu gibi Ukrayna Merkez Bankası tarafından belirlenen standart kullanılarak hesaplanan döviz kuru ile Ukrayna'nın fiat para birimi, Grivnası (UAH) cinsinden olmalıdır.


Yeni kural henüz yürürlüğe girmesine rağmen, ülke o zamandan beri bölge sakinlerinin kendilerine ait kripto para birimlerini ve bölgedeki bazı politikacıların zaten kurallara uyduklarını bildirmesi gerektiğini açıkça belirtmişti.

Bildirildiğine göre, Ukrayna Parlamentosu Üyesi Dmitri Golubov, 2016 sonunda beyannamesi sırasında 125 milyon UAH (yaklaşık 5 milyon $) değerinde 4.376 BTC'ye sahip olduğunu açıkladı.

Odessa Şehir Meclisi milletvekili Dmitry Palpatin Viktovovich, Nisan 2017'de 3.5 milyar UAH (yaklaşık 134 milyon $) değerinde Bitcoin tuttuğunu bildirdikten sonra Ukrayna'nın en zengin beyancisi oldu.

Bu nitelikteki eylemler, Ukrayna'nın kripto para birimini düzenlemek için daha ciddi bir tutum aldığını göstermektedir.

Şubat 2020'de, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, ülkenin kripto para madenciliğini düzenlemeyeceğini açıkladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version