Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC)'i Yasaklayamadıklarını İtiraf Etti 👀

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC)'i Yasaklayamadıklarını İtiraf Etti 👀
Rusya Merkez Bankası Hukuk Departmanı Müdürü, ülkedeki Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasaklamanın gerçekçi olarak imkansız olduğunu itiraf etti. Bitcoin (BTC), fiyatın 4.000 doların altına düştüğü geçen hafta en kötü günlerden birine tanık oldu.

Şu anda, Rusya'daki kripto para birimleri hakkında belirli bir düzenleme yok. Ancak, Rusya Merkez Bankası, geçmişte ülkedeki tüm kripto para birimlerinin yasaklanmasına verdiği desteği dile getirdi. Yerel raporlara göre, merkez bankası, Bitcoin ve kripto para birimlerini yasaklamanın gerçekçi olarak imkansız olduğunu itiraf etti.

Merkez bankası kripto para birimlerinin yasaklanamayacağını kabul ediyor. Rusya Bankası'nın hukuk departmanı müdürü Alexei Guznov, Bitcoin ve kripto para birimlerinin yasaklanmasının imkansız olduğunu söyledi. Şu anda, ülkede kripto para birimlerini düzenleyen belirli bir yasa yok. Alexei Guznov ayrıca, kripto para birimlerinin kara para aklama ve yasa dışı faaliyetler için aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Bitcoin (BTC) kısa vadede daha da düşmesi bekleniyor


Önde gelen kripto para birimi Bitcoin şu anda son 24 saat içinde %22.4 artışla 6.660 dolar'dan işlem görüyor. Ancak uzmanlar, Bitcoin (BTC)'in küresel salgının ortasında olumlu bir ivme kazanmadan önce kısa vadede daha da düşeceğine inanıyorlar. Bitcoin, geçen hafta tarihi düşüşünden sonra özellikle bugün için oldukça önemli bir artış gösterdi. Bitcoin fiyatındaki düşüş, tüm dünyadaki finansal piyasalarda bir düşüşle çakıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version