Rusya Kripto Parayı Yasallaştırmak İstiyor

Rusya, yeni endüstri 4.0 dostu düzenleyici havuzlarında faaliyet gösteren şirketler ve yatırımcılar için kripto para birimlerini yakın zamanda yasallaştırabilir.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Duma, ülkenin parlamentosuna geçen hafta yeni bir mevzuat gönderdi.

Bakanlık, veri toplama, otonom araçlar ve kripto para birimi kullanımıyla ilgili mevcut düzenlemelerden "uydu" muafiyet tasarısı oluşturmak istiyor, çünkü bunlar olmadan Blockchain ve diğer endüstri 4.0 şirketlerinin ürünlerini ve hizmetlerini yeterli bir şekilde test edemeyeceklerinden korkuyor.

Bakanlığın yeni önerileri, yeşil ışık veren şirketlerin faaliyet göstermelerine ve Blockchain teknolojisini ayrıca kripto para birimlerini test etmelerini sağlayacak.

Ayrıca, asgari sermaye tutarları, yedekte tutmaları gereken fon miktarı ile ilgili mali kurumlara getirilen zorunlu şartlardan muaf tutulacaklar ve hatta faaliyetlerini Merkez Bankası'na raporlamaktan kaçınabilecekler.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version