Rhode Island Yetkilileri Yeni Blockchain Tasarısı ile Düzenleyici Netliği Geliştiriyor

15 Mart 2020 tarihli bir Forbes raporuna göre, Rhode Island'ın Temsilcileri David Place ve Black Filippi, düzenleyici netlik yaratmayı ve devleti Bitcoin (BTC) ile ilgili işletmeler ve Blockchain yenilikçileri için güvenli bir sığınak haline getirmeyi amaçlayan yeni bir yasa tasarısı sundu.

Rhode Island Blockchain Teknolojisini Benimsemeye Başladı


Kripto para birimi ve dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) tabanlı işletmelerin gelişmesi için uygun bir ortam yaratmak amacıyla, Rhode Island Genel Kurulunun iki ileri görüşlü temsilcisi yeni bir tasarıyı tanıttı.

Rhode Island Ekonomik Büyüme Blockchain Yasası olarak adlandırılan tasarı, Temsilciler David Place ve Blake Filippi tarafından formüle edildi ve fintech ve Blockchain odaklı işletmeler için uygun bir çerçeve oluşturmayı ve böylece uzun vadede devlet ekonomisini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

Konuya yakın kaynaklar, Rhode Island Ekonomik Büyüme Blockchain Yasası'nın temel hedefleri, ekonomik büyüme blok zinciri yasası gibi davranmayı, sanal ve dijital varlıkları düzenlemeyi, kenevir satışını düzenlemeyi ve kripto para bağlantılı işletmelere hizmet vermek için mevduat bankaları oluşturmayı içerdiğini ifade ediyor.

Tasarı şu şekilde:

Rhode Island eyaleti, 21. yüzyıl ekonomisinde rekabet edebilmek için Rhode Island'ın blok zinciri ve teknoloji yenilikçileri için ABD'deki en iyi iş ortamlarından birini sunmasının yanı sıra bu yenilikçilerin gelişmesi için kapsamlı bir düzenleyici teknoloji sanal alanı sunması gerektiğini anlıyor. Rhode Island'da yeni nesil dijital ürün ve hizmetler.
Blockchain Sandbox Tanıtılacak

Önemlisi, tasarı Rhode Island'da Blockchain benimsemesini teşvik etmeyi ve yenilikçi teknolojinin esrar gibi ağır şekilde düzenlenmiş ürünleri izlemek için kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca tasarı, bir DLT danışma konseyi oluşturulması ve bir Blockchain dosyalama sisteminin geliştirilmesi çağrısında bulunuyor.

Dahası, tasarı aynı zamanda, kripto para piyasası katılımcılarının ve Blockchain yenilikçilerinin mevcut devlet yasalarına uyarak işlerini özgürce yapmalarını sağlayacak Özel Amaçlı Sandbox ve Finansal Sandbox'ı devreye sokuyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version