Kripto Paralarda Staking ve POS Arasındaki Fark Nedir?

Staking nedir pos nedir
Kriptosozluktv.com - Burada bu kılavuzda, hakkında konuşmak için çok fazla ayrıntı gerektiren kripto paralarda Staking & POS arasındaki farkı açıklayacağız, bu yüzden bir fincan çay alın ve kılavuzun tadını çıkarın. 😊

Kripto Para Madenciliği
: Herkes, kriptonun başladığından beri gelişen para birimi olduğunu biliyor, ancak birçoğunuz muhtemelen Blockchain'de oldukça popüler olan madencilik süreci hakkında bilgi sahibi değil.

Madenciliğin temelleri ile başlamak, yeni paralar oluşturma ve blokta transfer etmek için bazı ücret işlemlerine ihtiyaç duydukları için bu paraları blok zincirinde ödüllendirme sürecidir. Her kripto para madencisinin yeni bloklara ihtiyacı oluyor.

Staking Nedir?


Kripto para sahiplerinin belirli bir süre cüzdanlarında kripto para tutarak gelir elde etme yöntemidir.

Staking Nasıl Çalışır?


Daha önce de belirttiğimiz gibi, stake işleminin, çeşitli blok zincir ağlarını aktif tutmak için bir destek olarak operasyonlarına yardımcı olan bir kripto para cüzdanında saklanmasıdır; genellikle kripto paraların satın alınması üzerinde çalışan ve belirli bir süre için kripto para cüzdanında para bulundurmayı içeren çeşitli yeni kripto para birimi için Proof of Stake (POS) algoritmasını kullanır. Sabit depozitonuzun dijital olmayan para birimi olarak ödüllerini verir; dönem sözleşmesi sonunda alacağınız sabit depozitoya benzer.

Ancak, POS farklıdır, aynı zamanda sizi ödüllendirir, ancak dönem boyunca paraları tutmak için ekstra paralarla, cüzdanda daha fazla zamana sahip olduğunuz için daha fazla desteklediğiniz için daha fazla ödül alacaksınız.

Madencilik


Bunu birçok kez duymuş olabilirsiniz, ama hala Madenciliğin ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Madencilik, belirli Blockchain ağı için algoritma malzemelerini çözmek için bir zorunluluktur. Madencilik sadece hesaplamalı matematik problemleri çözülerek yapılabilir.

Bilgisayarların matematik problemleri çözüldükten sonra, Blockchain ağında yeni paralar mevcut hale gelir.

Proof of Stake (POS) Nedir?


POS, madeni paralarını kripto cüzdanında ne kadar token tuttuğundan daha farklı bir kavramdır, yukarıda belirttiğimiz gibi, daha fazla token'ı ağlara göre daha fazla madencilik elde edersiniz.

POS'u biliyorsanız, staking'in bunun bir alternatifi olduğunu bilmeniz gerekir, işlem başlatıldığında birden fazla bilgisayar ve node'u çoğaltmak için 1 megabayt kapasite (maksimum) kullanır.

Madencilik, doğru bir şekilde yapılması için bir süreçtir, ancak çok fazla elektrik ve yüksek güç hesaplama gerektirir, bu da onu çok maliyetli kılar.

2015'teki bir tahmine göre, bir Bitcoin işlemi her gün 1.57 Amerikan hane halkına güç sağlamak için elektriğe mal oldu. Madencilik sürecini çalıştırmak için madenciler büyük elektrik faturasını ödemek zorunda kaldılar ve madenciliğin ilk yatırımı bile, pahalı kripto para biriminin fiyatlarında istatistikleri düşürebilecek olan ödüllü paraların satılmasına yol açabilecek kadar pahalıydı.

Proof of Stake Nasıl Çalışır?


Proof of Stake diğerlerinden farklı çalışır ve blok bulmanız için sizi ödüllendirmez. Ödül için iş yapmayı içeren hiçbir madenci işi de yoktur. Bunun yerine, sistem belirli bir ağ için stake gücüne bağlı olarak deterministik olarak bir blok yaratıcısı seçer.

Madenciler olmadığı için, ether ekosistemindeki etherlerini kilitleyen doğrulayıcı olduğu için, stake'lerine göre blok ödülleri almak için farklı bloklara doğrulayıcı eklemek gibi düşünün.

Sonuç olarak:


Para kazanmak istiyorsanız, o zaman staking en iyi seçenek olabilir ve aynı zamanda alacağınız para ve daha fazla ödül kazanmanın mükemmel bir yolu olabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version